Basiscursus pijn bij paard herkennen

Basiscursus pijn bij paarden herkennen

Je bent gek op je paard, doet graag leuke dingen samen. Maar soms vraag je je af of hij wel helemaal lekker in zijn lijf zit. Of misschien is het je al eens overkomen dat jouw paard een blessure had. Heb je al een revalidatie traject achter de kiezen. Je schaft de online basiscursus aan

Cursus bestellen

Basiscursus pijn bij paarden herkennen

Of je nu al wel of geen ervaring hebt met blessures, dit wil je natuurlijk niet (nog eens) meemaken. Maar jeetje, wat is zo’n paardenlijf complex. Je weet wel dat het goed zou zijn om te weten hoe het lijf van je paard in elkaar steekt, maar anatomie is  best lastig. Al die ingewikkelde termen en namen maken het beslist niet eenvoudig. En wat kan jouw paard, net als alle paarden, zijn pijn toch goed verbergen. Ook dat maakt het niet simpeler om hem gezond te houden.

Je twijfelt hierdoor nog wel eens. Aan jezelf: doe ik het wel goed? Maar ook aan het advies van anderen: naar wie moet ik luisteren? Wie heeft er gelijk?

Hoe fijn zou het zijn als je íets meer handvatten had om de gezondheid van je paard in de gaten te houden? Hoe veel zorg zou het weg nemen als je eerder hulp in kon roepen omdat je veranderingen in je paard opmerkt? Zonder goedbedoeld advies van je stalgenoten, maar gewoon, omdat jij het lijf van je paard kent.

Schaf de online basiscursus aan voor € 39,95 >

Cursus Pijn bij Paarden Herkennen

Het lichaam van een paard liegt niet

Het lichaam van je paard kan niet liegen! Hier ligt een schat aan informatie opgeslagen. Zonder moeilijke anatomische termen te hoeven leren, kun jij deze informatie ontrafelen.

In deze basiscursus Pijn Herkennen leer ik je een aantal belangrijke gebieden die je regelmatig zelf kunt checken, zodat je veranderingen vlot opmerkt en bij kunt sturen wanneer nodig.

Welke gebieden komen aan bod en wat is de prijs?

  • De hals: leer welk deel van de hals kan duiden op achterhand problemen
  • De rug: hoe kun je jouw paard checken op rugpijn en wanneer is het slim er een dierenarts bij te vragen?
  • De staart: wat kan de spanning in de staart je vertellen over de achterhand van je paard?
  • De prijs van de cursus is € 39,95

Verder krijg je ook nog 2 korte manuals met de “Rode Vlaggen” op een rij en 2  bonusfilmpjes waarin ik je manieren laat zien om je paard te helpen spanning los te laten. Het belang van ontspanning wordt maar al te vaak onderschat. Maar diepe ontspanning is de essentiële basis voor een gezond paard dat lekker in zijn vel zit!

Cursus bestellen

Wat zeggen anderen over de cursus pijn bij paarden herkennen?

“Mijn grootste inzicht uit deze cursus, is dat mijn paard eigenlijk veel ‘beter’ is dan ik dacht. Ik keek altijd erg pessimistisch naar haar, zag vooral wat er mis was. Omdat ik haar lichaam goed in kaart heb, zag ik van alles… en bij andere paarden lette ik er helemaal niet zo op. Doordat ik nu gerichter kan kijken, kan ik haar objectiever zien én kijk ik ook anders naar andere paarden.” – Monique Dorst, deelnemer cursus Pijn Herkennen

“Ik heb gemerkt dat veel cursussen over biomechanica voor een leek of beginner te nerdie zijn en dan wordt je overladen met informatie die je niet kunt verwerken. Dat is onprettig. Alleen al van alle termen wordt ik vaak duizelig en raak je zelf over threshold omdat je er niets mee kan. Deze cursus bevat weinig terminologie maar je leert wel veel praktische kennis en letterlijk beter kijken en voelen.  Dat kun je vanzelf verder uitbouwen eens de basis meer eigen is geworden.” – Laura Knoops, deelnemer cursus Pijn Herkennen

Logo PaardenfeestMeer informatie

Heb je vragen over de cursus of andere zaken? Je kunt me altijd bellen of mailen:

Bijpassende informatie