Jolien Dalenberg

Aangenaam, ik ben Jolien Dalenberg!

Voor je overweegt om contact met “Jolien Dalenberg” op te nemen, kan ik me voorstellen dat je wel wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt ;-). En terecht. Enne… deze pagina is vooral bedoeld om te kijken of wij een klik kunnen hebben. Dus niet zozeer om te vertellen welke opleidingen ik heb gedaan. Aangezien ik dat zelf tóch wel belangrijk zou vinden, heb ik dat stukje helemaal onderaan deze pagina gezet. En dan nu verder over mij 😉 .

Allereerst: waar komt die Jolien Dalenberg vandaan?

Bazooka en Jolien
Samen op de hei

Ik ben geboren in Den Helder en heb 18 jaar in de kop van Noord Holland gewoond, in een dorpje met de onmogelijke naam Hippolytushoef ;-). Op mijn 18e ging ik studeren in Utrecht. Theater, film en televisiewetenschappen. Tjee, als ik nu nog eens zou mogen kiezen, zou ik waarschijnlijk iets heel anders doen. Dierenfysiotherapie of natuurgeneeskunde geloof ik. Maargoed, het heeft me wel in de richting van Utrecht gebracht, waar ik nu nog steeds woon in een soort mini-woongroep met twee andere mensen en vier katten.

Paardengek (duh!)

Een kleine Jolien Dalenberg
Mini me 😉

Toen ik nog een klein Jolientje was, was ik – heel cliché – gek op paarden. Mijn ouders vonden het echter niet zo’n puik plan als ik op paardrijles ging. Probeerde mij te ontmoedigen, door te zeggen dat ik dan stallen moest uitmesten, en het paard ook moest verzorgen. Wat mij natuurlijk geen enkel punt leek, kom maar op met die mestvork! Mijn oma woonde gelukkig vlakbij een manege, dus als ik maar enigszins de kans kreeg, ging ik daarheen om de paarden te aaien. En toen kwamen mijn andere opa en oma met een van de beste cadeaus ooit: 10 paardrijlessen voor mijn negende verjaardag. Tot mijn 23ste heb ik op die manege gereden. Toen ik studeerde in Utrecht, reed ik wekelijks richting Den Helder voor mijn rijles. Zelfs na een stevig avondje stappen, sleepte ik mezelf naar de trein om dat uurtje rijden toch niet te missen!

 

Bazooka, mijn grote paardenliefde

Bazook Emmen
2010: Bazook nog heel terughoudend

In 2008 kwam een grote droom van mij uit: mijn eigen paard Bazooka. Hij is echt mijn grote paardenliefde. Toen ik hem kreeg, was hij net twee, hengst en weinig gewend. Als je maar naar hem keek, stoof hij al van je weg. Uren heb ik bij hem in zijn box gestaan, zonder ook maar iets van hem te vragen. Lucky me: hij is rete-nieuwsgierig. Dat was onze redding. Ik heb hem zelf ingereden, wat verrassend makkelijk ging. We hadden al zoveel dingen gedaan behalve rijden, dat we al een band op hadden gebouwd. Nog steeds leer ik van hem. Zachter, subtieler, minder willen, nog beter luisteren, zijn taal nog beter leren spreken en verstaan. Mijn Grote Vriend!

Gek op botjes en spieren

Bekken paard gebroken
Bekken in bezit van Equine Studies, Zefanja Vermeulen. Springpaard wat niet meer zo goed presteerde. Bij leven geen oorzaak te vinden. Bij dissectie bleek het bekken gebroken. Dijbeenkop probeerde te fuseren met de kom. Vandaar de botwoekering.

Inmiddels heb ik een enorme fascinatie ontwikkeld voor botjes en spieren. Viel ik vroeger flauw bij de minste of geringste wond, tegenwoordig sta ik er met mijn neus bovenop als ik de binnenkant van een paard kan bekijken. Ok. Ik voel me nog steeds een beetje naar als iemand een flinke wond heeft. Maar de fascinatie voor hoe een lichaam in elkaar zit (mens of paard) en hoe het beweegt… ik kan er dagen zoet mee zijn. En ik vertel er ook dolgraag over. Dus daar moet je wel een beetje tegen kunnen.

Tot slot

DromenHopelijk heb je nu een beeld gekregen van mij. Toch best lastig, vond ik! Had ik nog moeten vertellen dat ik gek ben op wandelen? Mijn humor soms van het cynische soort is en ik bot uit de hoek kan komen? Dat ik heel graag naar zee en het bos ga? Hoe dol ik ben op tapas? Dat ik intens kan genieten van dagjes zwerven. Hoe graag ik kinderboeken lees, bijvoorbeeld “Koosje” van Yvonne Kroonenberg? Had ik moeten zeggen dat ik soms ontzettend koppig en fanatiek ben en spelletjes speel om te winnen? Dat ik doe alsof ik goed tegen mijn verlies kan, maar er stiekem gigantisch van baal als een ander wint? Ik bijna elke ochtend mediteer? Bewust eet: havermout als ontbijt, veel groenten, weinig suiker, maar ook regelmatig een lekker bakje patat! Dat mijn grote wens is om een uitzonderlijk goede paardentrainer en coach te zijn die mensen inspireert en motiveert om sámen lol te hebben? Nou ja. Dat weet je nu ook dus!

Veel liefs, Jolien Dalenberg!

Opleidingen en nascholing

Als het goed is, heb je een beetje een beeld van mij als persoon gekregen. Als jij het soort klant bent dat bij mij past, wil je ook weten waar ik al mijn kennis heb opgedaan voor ik met mijn handen aan je paard ga zitten ;-). Dus hier gaan we:

  • Sportmassage bij Gisella Bartels (mei 2015 – december 2016)
  • Snijzaal in Utrecht o.l.v. drs. Claudia Wolschrijn en Gisella Bartels (2016 en 2017)
  • Student bij Noora Ehnqvist (2016 – heden)
  • Academische Rijkunst bij Greetje Hakvoort (2016-2017)
  • Body Awareness & Release bij Lucie Klaassen (16-09-2017)
  • Anatomie en Biomechanica Advanced bij Equine Studies, Raquel Butler (september 2017)
  • Technisch trainen bij Mireille den Hoed (heden )

Contact Informatie

Mocht je contact met mij op willen nemen, dat vind ik ontzettend leuk! Zo kun je mij bereiken:

Mogelijk interessant: individuele coaching > en workshops >