Halster probleem paard

Halster probleem bij een paard als gevolg van spanning

Een halster probleem kan behoorlijk lastig zijn. Ineens is jouw paard wel erg groot, of snel. Of gewoon lomp ;-). Het is ook gewoon niet zo praktisch, als jouw paard zich niet meer wil laten halsteren. Hieronder lees je een voorbeeld uit mijn praktijk, waarbij het halster probleem voornamelijk voort kwam uit spanning achter de oren.

Ontmoet Duque: paard met een halster probleem

Nawww… één van mijn favoriete “klanten”, Señor Duque. Zo lief en intelligent, maar soms ook niet de makkelijkste. Sinds twee dagen had ie moeite met het halster om doen. Nu waren/zijn zijn oren altijd wel gevoelig, maar eigenlijk had hij hier geen problemen meer mee.

Paard masseren

 

Bodywork om spanning weg te nemen

Vaak pas ik tijdens of voorafgaand aan de sessies ook wat Bodywork toe; even voelen hoe het paard in zijn vel zit. Bij Duque trof ik flink wat spanning achter zijn oren. Een combinatie van massage en acupressuur had deze reactie als gevolg (zie foto’s). Met massage heb ik in dit geval de doorbloeding verbeterd, en een acupunt gebruikt om zijn hoofd te ondersteunen, zijn gedachten te verhelderen (wat bij deze meneer geen overbodige luxe is, aangezien hij soms best in zijn eigen hoofd vast kan zitten) en eventueel pijn of kramp in nek te verminderen. Daarnaast nog een acupunt om de spanning in de masseter (grote kauwspier) en kaak te verminderen, omdat hij nog wel eens moeite heeft met loslaten en dan letterlijk zijn kiezen op elkaar houdt.

 

Halster probleem voorbij?

Halster probleemHopelijk was dit ook de reden van zijn halster probleem. Dat er wat dwars zat, was wel duidelijk, gezien de enorme releases. Maar ook als hij niet gaapt, zie je de zachtheid in zijn ogen al ontstaan. Waarom ik er zo moeilijk bij kijk… geen idee (ik denk dat ik zijn hoofdpijn mee voelde  ).

N.B. na een rustdag waren zijn baasjes weer met Duque aan de slag gegaan. Zelf ook eerst wat bodywork gedaan, halster om doen ging weer goed en de training verliep fijn. Happy, happy me  !

Hulp nodig bij jouw paard?

Kun jij het halster bij je paard niet (meer) om krijgen? Merk jij zelf plotselinge veranderingen in het gedrag van je paard? Heeft hij moeite met ontspannen? Of heb je het vermoeden dat hij ergens in zijn lichaam ongemak of spanning heeft? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, ik denk graag met je mee. Dat mag via telefoon: 06-53240214 of via mail: jolien@paardenfeest.com