Onzeker paard helpen

Onzeker paard helpen zich stabieler te voelen door bodywork

Een onzeker paard helpen om zich zelfverzekerder te voelen. Hoe je dat kunt doen, lees je hieronder. Wat belangrijk is om je te realiseren, is dat de redenen van onzekerheid uiteen kunnen lopen. Bimber bijvoorbeeld neemt bijzonder weinig ruimte in, hij is om wat voor reden dan ook niet volledig geaard en aanwezig in zijn lijf.

Onzeker paard helpen door zachte aanrakingen

Lieve Bimber, het mannetje dat zijn eigen lijf en ruimte meer mag gaan voelen en innemen. Hij is erg bescheiden en dat is o.a. te merken aan hoe hij zich tot andere paarden verhoudt. Hij vindt het moeilijk om echt contact te maken en gaat andere paarden liefst uit de weg.

Het is de tweede keer dat ik bij hem ben en mocht hem al meer aanraken dan de eerste keer. Zijn eigenaresse is goed aan de slag gegaan met de oefeningen die ik haar gegeven heb. Waar we op hebben gefocust, zijn heel zachte aanrakingen. Hierbij mag Bimber zelf bepalen hoe dichtbij ze mag komen met haar hand. Hier reageerde hij erg goed op. Maar zijn hoofd is wel echt een groot ding voor hem. Zijn kaken, zijn voorhoofd, de overgang van hoofd naar hals…

Bimber is een piekeraar

Er zit enorm veel spanning in dat gebied. Fysiek en mentaal. Het is ook best een beetje een “piekeraar”, altijd op zijn hoede. Hij denkt ook snel dat hij iets moet doen. En raakt onzeker als hij het niet snapt. Je krijgt het gevoel dat hij steeds denkt dat hij iets fout doet. Hij vond het ook erg ingewikkeld toen ik toch iets meer aandacht aan zijn hoofd gaf.

Maar daarna liet hij al flinke releases zien ; veel knipperen, onwillekeurige bewegingen met zijn hoofd. Allemaal spanning die hij kon laten gaan. Om hem niet te veel te overprikkelen, zijn we daarna aan zijn achterhand gaan werken. Via de achterkant kun je vaak de voorkant ook bereiken. Bovendien helpt het Bimber ook nog meer met wat steviger in het leven staan.

Spanning loslaten

Aan het einde van de sessie kwam er een hoop spanning vrij, zoals je op het filmpje kunt zien ❤️. Zo kun je een onzeker paard helpen. Door hem het tempo te laten bepalen, en echt in gesprek te gaan met hem. Als het paard leert hoe hij kan ontspannen, en je hem helpt in contact te komen en blijven met zijn lichaam, zal ook een onzeker paard steviger in het leven staan. 

Zelf een onzeker paard helpen?

Heb jij zelf een paard dat niet zo stevig in zijn schoenen staat? Dat snel nerveus is? Angstig kan reageren op onverwachte situaties? Moeite heeft om contact te maken met andere paarden? Dan kan ik je mogelijk helpen. Neem gerust contact met me op!


Bijpassende tips en informatie