Gratis sessie

Begrijp je paard: gratis sessie jouw paard lekker in zijn vel

Begrijp je paard en jullie band wordt nog zoveel beter! Zeker in geval van stress, spanning of zelfs trauma is het heel belangrijk dat je snapt waarom je paard doet wat hij doet. Waarom hij bijvoorbeeld, bijt, trapt, steigert of jou alle kanten op sleurt of zich juist af sluit, bang voor je is, of voor sommige dingen die je met hem wil doen. Het kan ook zijn dat jouw paard geen mentaal trauma heeft, maar juist fysiek. Ook dan is het heel belangrijk om te snappen waarom hij bepaalde oefeningen wel of niet kan uitvoeren en hoe je hem het beste kunt helpen. Ook mijn eigen paard had vroeger erg veel stress. Hij was weinig in handen geweest, en had geen vertrouwen in mensen. Ook zijn karakter maakt dat hij makkelijk spanning op bouwt. Tegenwoordig is hij zoveel relaxter en meer in zijn lijf. Onze band is door alles wat we doen en hebben meegemaakt, zoveel sterker geworden! 

Gratis advies-sessie zodat jij de band met je paard kunt versterken en hem kunt helpen bij spanning of trauma

Paardenwelzijn is iets dat me enorm aan het hart gaat. Paarden geven ons zoveel, zelfs als het ten koste gaat van zichzelf.  En ik weet ook dat de meeste eigenaren juist dát niet willen. Toch kun je vast lopen. Zeker als je paard door stress ander gedrag gaat vertonen. Of misschien heb je een paard dat nare dingen mee heeft gemaakt in zijn leven en wil je leren hem hiermee te helpen, zodat hij zichzelf en jou leert vertrouwen.

Door zelf heel goed te leren kijken, het gedrag van je paard juist te interpreteren, hem te helpen al die spanning die hij op bouwt los te laten, kun je hem helpen met meer vertrouwen in het leven te staan.  Zou je het fijn vinden als ik met je mee denk over de dingen waar jij met jouw paard tegenaan loopt? Boek dan een gratis een telefonische jouw paard lekker in zijn vel-sessie. Elke week heb ik ruimte voor 3 sessies. Word jij uitgekozen, dan ontvang je vanzelf bericht.

Aanmelden

Als (het welzijn van) je paard je lief is

Begrijp je paardIn deze sessie geef ik je zeker 2 tips die je gaan helpen om beter met je paard samen te werken en hoe je hem beter kunt begrijpen. Dit zal jullie band versterken en de trainingen zullen makkelijker gaan. Mijn streven is dat je het WAAROM achter het gedrag van je paard gaat snappen. Begrijp je paard, pas dan kun je de juiste keuzes maken. Logisch toch?! Als geen ander ben ik in staat de subtiele signalen te lezen van je paard en verbanden te leggen tussen jouw lichaamstaal, de lichaamstaal van je paard, correct lichaamsgebruik en het gedrag. Zo geef ik je handvatten over hoe je beter of anders naar je paard kunt kijken.

Vul in ieder geval bij je aanvraag de onderstaande zes vragen in. Behoor jij tot de vier gekozen gratis gesprekken? Dan ontvang ik minimaal 48 uur van tevoren,  graag 1 filmpje om je nog beter te kunnen helpen.  

Aanmelden

Filmpje en vragenlijst

Mijn vragen:

 1. Wat is momenteel de grootste uitdaging met je paard?
 2. Wat zou je graag opgelost of anders zien?
 3. Naam, leeftijd en ras
 4. Hoe lang heb je jouw paard?
 5. Hoe vaak en hoe lang komt je paard buiten. Staat hij dan alleen of met andere paarden?
 6. Heeft hij blessures gehad en zo ja, welke? Denk ook aan dingen als hoefzweren, koliek, etc.

Filmpje

foto opzij
Een “bloot” paard, goed zichtbaar van top tot teen

Ben je uitgekozen, vraag ik je om een kort stukje film van maximaal 3 minuten.

Aan de hand een volte linksom, een volte rechtsom, halthouden en een paar pasjes terug.

 • Een bloot paard, dus geen dekens, harnachement, ruiter op zijn rug
 • Het paard moet er in zijn geheel op staan, van zijn oren tot zijn staart, inclusief voeten, ook als je naar de camera toe beweegt
 • Zorg dat jij aan de binnenkant van de volte loopt
 • Aan twee stipjes in de verte kan ik weinig zien, dus zorg dat je paard en jij vlakbij de camera zijn.
 • Zorg voor een vlakke ondergrond
 • Maak het filmpje bij daglicht

Is een filmpje echt heel lastig omdat je bijvoorbeeld altijd alleen bent? Zorg dan voor een aantal goede foto’s!

Begrijp je paard en maak de juiste keuzes

Hoe meer je zelf kunt waarnemen, hoe sterker de band met je paard zal worden en hoe beter je hem kunt helpen als hij gespannen raakt. Wil jij dat ook? Meld je dan hieronder aan!

Aanmelden