Trainen van paarden

Trainen van paarden op gezonde en eerlijke manier

Het trainen van paarden is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. Steeds meer wordt benadrukt hoe belangrijk het is om rekening te houden met de anatomie en biomechanica. Iets wat in de opleiding van veel instructeurs ontbrak. Je leerde een bepaald plaatje na te rijden, zónder te weten wat er nu van binnen gebeurde. Gelukkig zie je steeds meer instructeurs die zich een goede kennis hebben van het paard. 

Inspiratie over het trainen van paarden voor ruiters

Maar ook als ruiter is wat basis kennis steeds makkelijker te begrijpen. Dat komt je training natuurlijk alleen maar ten goede. En dat wat je niet snapt, kun je vragen aan je instructeur. Ben je op zoek naar inspiratie over het trainen van paarden? Op deze pagina vind je diverse blogs over dat onderwerp!

Ademt jouw paard wel goed door? Tip!Adem paard oefening In deze blog deel ik één van mijn favoriete Bodywork oefeningen met je. Hij is heel simpel, maar zorgt voor ongelofelijk veel verbinding met je paard. Je helpt je paard ontspannen, en jezelf ook 😉 !

Wat een simpel zeiltje kan bijdragen aan het trainen van je paard. Het trainen van je paard kun je natuurlijk op talloze manieren doen. Vaak denken we bij trainen aan dressuur, springen, kracht, uithoudingsvermogen, oefeningen. Maar voor mij gaat de training nog verder dan dat. Mentale training, het lichaamsbewustzijn van je paard vergroten, (zelf)vertrouwen en niet te vergeten een beetje fun zijn minstens zulke belangrijke elementen. En dat kan je allemaal al doen met een simpel zeiltje.

Spanning paard bij afspuitenEen paard met stress is niet trainbaar. Als je een paard met stress hebt, is hij per definitie niet trainbaar. Je moet er dan dus niet op gaan rijden en van alles van hem vragen.Dat een kreupel paard niet trainbaar is, dat weet gelukkig iedereen. Maar hoe zit dat met stress? Waarom is hij dan niet trainbaar? Waaraan kun je stress herkennen? En natuurlijk: wat kun je doen?

Anky is Olympisch kampioen, dus zij weet echt wel wat ze doet. Waarschuwing: dit wordt geen blog voor tere zieltjes of heilige huisjes. Ook niet bedoeld om Anky af te kraken trouwens. Wel om jou als paardenliefhebber aan het denken te zetten!

Trainen zonder hulpteugelsgrondwerk paard les. Hulpteugels werken heel vaak averechts, zonder dat trainers zich daar bewust van zijn. In deze blog leg ik uit waarom ik kies voor een training zonder hulpteugels.