Paardengedrag begrijpen voor een betere band en effectievere training

Paardengedrag begrijpen is niet altijd even makkelijk. Maar hoe beter je er in wordt, hoe beter je samenwerking en communicatie met een paard zal gaan! Ik probeer altijd het “waarom” te achterhalen bij een training, workshop of coaching. Als ik die snap, kan ik het paard logisch en eerlijk benaderen. Daarom gaan veel van mijn blogs over dit onderwerp! Op deze pagina vind je mijn verzameling blogs over paardengedrag begrijpen!

Inspiratie en tips om paardengedrag te begrijpen!

Mij gebeurt het regelmatig dat ik net iets lees of zie, waardoor ik beter begrijp waarom een paard doet wat hij doet. Ik hoop dat jij hier ook zo’n inzicht vindt wat jouw training en omgang met jouw paard nét weer dat stapje verder helpt!

Welk type paard? Welk type paard heb jij en hoe gebruik je dat in de omgang en training? Sta daar eens bij stil! Dan haal je veel meer uit de samenwerking met je paard. Het ene paard vraagt écht een totaal andere benadering dan de andere. Maak het mini-testje en krijg meer inzicht!

Leiden? Leer volgen! De leider voor je paard zijn, is iets waar veel mensen naar streven, of zich toe genoodzaakt voelen. Maar wat is nu die goede leider? “De baas” , zoals kinderen op de manege wel eens wordt geleerd? Iemand die het altijd weet?

Kalm of afgesloten? Paarden die zich emotioneel afsluiten, hebben het min of meer opgegeven te communiceren. Ze voelen zich niet gehoord of begrepen en door zich af te sluiten, beschermen ze zichzelf. Ik zie het heel vaak bij paarden die erg op de gehoorzaamheid getraind zijn, waarbij voorbij wordt gegaan aan hun mentale toestand.

samen grasduinenLuister naar je paard! Luister naar je paard als je een échte band op wilt bouwen. Voor mij gaat een echte band niet over gehoorzaamheid. Het gaat er voor mij om dat een paard mij durft te vertrouwen.