Ontspanningsoefening voor ruiters

Ontspanningsoefening voor ruiters tijdens stress en spanning

Ontspanningsoefening voor ruiters tijdens stress en spanning inclusief filmpje. Voor als je momenten of periodes van stress ervaart. Als je hoofd overloopt. Je misschien letterlijk de spanning in je lijf voelt. Denk maar aan een knoop in je maag, een brok in je keel of een band om je borst. 

Voor wie is deze ontspanningsoefening voor ruiters?

“Ja, voor ruiters!” zul je misschien denken. En dat klopt. Maar hij is ook voor mensen die op de grond werken natuurlijk. Hij is vooral voor mensen die zich realiseren dat ze de helft van een team zijn en dat hun rust belangrijk is voor het paard. Stress zorgt er namelijk voor dat je sneller onredelijk reageert, en niemand wil haar irritatie afreageren op haar paard toch?

Hoe je jouw eigen zenuwstelsel kunt kalmeren

Deze ontspanningsoefening voor ruiters en paardeneigenaren helpt je om je zenuwstelsel kunt kalmeren. Je zenuwstelsel heeft een fight/flight modus en een rest/digest modus (en nog wel wat andere onderdelen, maar die laat ik hierbij even buitenbeschouwing). Onze maatschappij is behoorlijk rondom die fight/fligft modus gebouwd. 24 uurs economie, veel schermtijd, veel zittend werk, veel aanbod van dingen om te doen. Vaak proberen we nog meerdere dingen tegelijk te doen. Geen wonder dat zoveel mensen tegenwoordig burned out raken. Een logisch gevolg van het constant overbelasten van je zenuwstelsel. Zeker als je dingen doet of moet doen, die je eigenlijk niet wil. In onderstaand filmpje leg ik je uit hoe je meer het rest/digest systeem kunt activeren.

Jij kalm, maar je paard nog steeds niet?

Ik hoop natuurlijk dat mijn ontspanningsoefening voor ruiters je heeft helpen relaxen! Dit gaat je paard absoluut fijn vinden! Regelmatig kom ik echter paarden tegen bij wie het zenuwstelsel ook niet meer helemaal goed functioneert. Die gestrest blijven, snel schrikken, onvoorzichtig zijn met zichzelf, niet lekker gaan met andere paarden. Loop jij tegen zoiets aan? Meld je dan aan voor mijn gratis adviesgesprek, waar ik er 3 van per week doe, via telefoon. Lees hier hoe je daarvoor in aanmerking kunt komen.