focus op je paard

Oefening voor meer ontspanning en focus op je paard

Focus op je paard en meer ontspanning is iets waar veel ruiters naar zoeken. Zeker als je na een drukke dag op stal komt is juist dát wel eens even lastig. Met een kop vol werk, gedoe van thuis is het soms lastig omschakelen. Je paard heeft echter niets met jouw stress te maken. Sterker nog, heel veel paarden zullen reageren op jouw spanning, en niet op een goede manier!

Focus op je paard verbetert jullie samenwerking

Als jouw focus in het nu ligt, als je met je gedachten bij je paard bent, kun je je lijf veel beter gebruiken. Dit komt de samenwerking en training ten goede! Dat weet jij waarschijnlijk ook. Maar gezegd is makkelijker dan gedaan. Daarom heb ik deze korte visualisatie voor je opgenomen. Hij duurt minder dan vijf minuten, dus genoeg tijd om daarna lekker met je maatje aan de slag te gaan. Super simpel! Ik werk veel op de grond, wat ik het liefste doe is mijn paard even los laten lopen in de (uiteraard veilige) bak of roundpen. Ik doe mijn visualisatie, waarna ik me meer gefocust en ontspannen voel. Bovendien heb ik meer contact met mijn lijf, waardoor ik makkelijker met mijn paard communiceer. Veel luisterplezier, ik ben uiteraard benieuwd naar je ervaring, laat je die hier achter?

Nog meer leren over focus en ontspanning?

Wil je nog meer leren over focus op je paard en over hoe je meer kunt ontspannen? Wil je dat je trainingen makkelijker verlopen? Verlang je naar meer contact met je paard? Meer verbinding? Wil je dat je paard beter gaat reageren op jouw subtiele signalen? Ben je benieuwd hoe je hem kunt helpen ontspannen als hij iets spannend vindt? Dan is de workshop “Word de ideale danspartner van je paard wat voor jou!” Lees hier verder voor meer informatie!