Paardenwelzijn

Paardenwelzijn, waar doe je goed aan? Experts aan het woord!

Paardenwelzijn. Superbelangrijk. Maar waar doe je nu goed aan. Er zijn zoveel “paardenwelzijnswerkers” dat ik me kan voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer haal je er nu iemand bij? En vooral? Wie? Hoe weet je dat diegene goed is? Het antwoord is helaas niet zwart-wit te geven. Het aller-allerbelangrijkste is: laat je informeren. Lees je in. Ken je paard. Verdiep je een beetje in de anatomie. Combineer dat met je boerenverstand, en maak dan je keuzes!

Interview-serie over Paardenwelzijn

Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om de goede hulpverlener bij je paard te krijgen. Of om te weten wannéér je iemand inschakelt. Dat is voor mij dé reden geweest om sportmasseur te worden en me te blijven bijscholen. Zo kan ik mijn paard, maar ook die van anderen, op goede manier trainen. Maar goed, het is dan ook mijn vak. Als je paard je hobby is, wil je niet ook ál die tijd en energie er in steken. Maar… hoe vaak lopen we niet onze stalgenoten achterna, en zitten we bij bijvoorbeeld dezelfde chiropractor? Dat deed ik zelf in ieder geval wel. Terugkijkend, weet ik nu dat deze chiropractor weinig verstand van zaken had… Door deze interviewserie over paardenwelzijn, hoop ik dat je een beter beeld krijgt van waar je allemaal op kunt letten! Het zijn stuk voor stuk toppers, met een sterke visie. Dus doe er je voordeel mee!

Gisella Bartels – dierenfysiotherapeut en chiropractor

Gisella Bartels vertelt hoe zij denkt over paardenwelzijn in het algemeen en paardenwelzijn en topsport in het bijzonder. Ze legt uit waarom een oranje strik aan het hoofdstel voor haar geen garantie is voor goed lichaamsgebruik. Door het interview heen, zie je hoe Gisella een paard behandelt, wat ontzettend leerzaam en interessant is! Er is een samenvattende versie voor als je weinig tijd en geduld hebt. Wil je nóg meer weten? Kijk dan zeker de lange versie!

Massage voor paarden in combinatie met instructie

Vind je het fijn als iemand eens met je mee kijkt naar het welzijn van jouw paard? Heb je behoefte aan advies op gebied van training of twijfel je of je paard wel helemaal gezond en fit is? Boek dan een massage inclusief analyse of grondwerkles bij mij en ik kijk graag met je mee! Een combinatie van beiden is ook mogelijk