karaktertype paard en ruiter

Karaktertype paard en ruiter advies

Karaktertype paard en ruiter advies en tips. Hoe weet je welk karaktertype jouw paard is? En waarmee moet je als ruiter of eigenaar zelf rekening mee houden bij jouw paard? Wat voor karaktertype ben jij als ruiter en persoon.

“Bij jou lukt het wel, hoe doe je dat?!” Een zin (of iets in de trant hiervan) die ik nog wel eens te horen krijg als ik met mensen en hun paard werk. En dan wordt het voor mij interessant. Want, het gaat er namelijk niet om hoe ík het doe. Het gaat er om, dat we een manier gaan vinden hoe het jóu gaat lukken! Ieder paard heeft een eigen karaktertype. Iedere ruiter, of trainer heeft haar eigen karaktertype. En daardoor heeft ieder duo haar eigen, unieke “gebruiksaanwijzing”. Ik geloof dat als we die vinden en daarmee gaan werken, de kans op verbinding, vertrouwen en fijne trainingen, het allergrootst is. En, niet onbelangrijk, dat je ongemak, pijn en eventuele blessures veel makkelijker voor kunt zijn. 

Welk karaktertype paard en ruiter zijn jullie?

Tijdens een telefonisch gesprek ga ik het karaktertype van je paard én van jou analyseren. Wat zijn de sterke punten van je paard? Wat zijn de aandachtspunten? Waar maak je hem blij mee en wat kun je beter laten? Hoe kun je er voor zorgen dat hij gezond blijft? Wat is zijn grootste blessure risico? Wat is mentaal zijn grootste valkuil?

Hetzelfde ga ik voor jou doen.  Ik gebruik hiervoor de Vijf Elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Mijn ervaring is dat deze elementen enorm handig zijn om de patronen tussen jouw en je paard beter te begrijpen, en ook te snappen hoe je toch altijd in dezelfde valkuilen terecht komt. Niet dat je die nu voor altijd zult kunnen vermijden (dat zou een illusie zijn). Maar je gaat ze wel herkennen, en je weet veel beter hoe je er vlot weer uit kunt.

Trainingsadvies naar aanleiding van jullie karaktertypes

liefde paard en mens

Als we de karaktertype paard en ruiter analyse hebben gedaan, zal ik jullie een aantal trainingsadviezen geven. Speciaal op maat gemaakt voor jou en je paard en de energie die jullie sámen hebben. Denk aan hoe je je training het beste op kunt bouwen en indelen, maar ook wanneer je beter iets anders kunt gaan doen, of soms zelfs stoppen. Oefeningen speciaal voor jou die je thuis kunt doen, om beter aan te sluiten op de energie van je paard.

Meld je aan voor de online analyse karaktertype paard en ruiter

Wil jij een nog beter team worden met je paard? Weten hoe je het beste uit jullie samen kunt halen? Leren wat jullie sterke punten en valkuilen zijn? Ongemak, onbegrip en pijn voorkomen? Meld je dan aan voor de karaktertype paard en ruiter analyse door een mail te sturen naar jolien@paardenfeest.com, liefst met foto van je paard waar hij volledig op staat, goed zichtbaar. Vermeld hierbij:

  • telefoonnummer
  • voor en achternaam
  • woonplaats

Ik neem contact met je op om een afspraak in te plannen. Houd rekening met zo’n 45 minuten voor het gesprek.

De kosten zijn €30 vooraf per Tikkie te betalen (vandaar dat ik je telefoonnummer nodig heb). Heb je nog vragen over het aanbod dan kun je mij uiteraard ook even bellen via 06-53240214.