Paarden boeken

Paarden boeken – tips en inspiratie

Paarden boeken zijn er in allerlei soorten en maten. Kinderboeken, informatieve boeken, verhalen. Met name de eerste twee lees ik erg graag. Ben je op zoek naar wat inspiratie of tips welke paarden boeken jij kunt gaan lezen? Op deze pagina vind je de boeken die ik gelezen en beoordeeld heb!

Informatieve paarden boeken

Wil je meer leren over paarden? Er zijn zoveel boeken geschreven die je daarbij kunnen helpen. Mijn ervaring is, dat je er vooral uit moet halen wat bij jou past. Zo kun je je laten inspireren, maar toch je eigen methode volgen!

Paardentaal boekPaardentaal > Het boek Paardentaal is geschreven door Sharon Wilsie. Zoals de naam al verklapt, gaat dit boek over paardentaal. Ze heeft maandenlang bestudeerd hoe paarden met elkaar communiceren. Ze is gaan uitproberen wat er gebeurt als ze zélf gebruik maakt van….

Je paard succesvol trainenJe paard succesvol trainen > Beste informatieve paardenboek dat ik in lange tijd ben tegengekomen. Elke paardeneigenaar zou dit boek moeten lezen. Karin Leibbrandt legt uit hoe je je paard correct kunt trainen en zo je paard gezond kunt houden. Must read!!

Recensie Handboek Vrijheidsdressuur > Recensie Handboek Vrijheidsdressuur van Jesse Drent en Eva RoemaatIn een prachtig vorm gegeven boek delen Jesse Drent en Eva Roemaat hun kennis en ervaring. Ik bespreek het boek in een filmpje en blog. Ook vind je hier, niet onbelangrijk, de bestelinformatie!

Paarden boeken voor kinderen

Ik heb een voorliefde voor kinderboeken, helemaal als ze over paarden gaan. Vandaar een apart kopje voor als je even zin hebt om je weer een paardenmeisje of paardenjongen te voelen. Of als je op zoek bent naar een leuk boek voor een paardengek! Wil je meer informatie over een boek? Klik dan even op de link!

Recensie Een Schat van een Pony Gertrud JettenRecensie Een Schat van een Pony > Droom mee met Emma, die via een Schleich paardje (Schleich paarden zijn beeldjes van allerlei paardenrassen die mensen verzamelen) in een andere wereld terecht komt. Waar, dat weet ze niet van tevoren… Leeftijd: vanaf 8 jaar. 

Recensie Hoe ik mijn opa vond en alles ander werd > Weer een Hoe ik mijn opa vond en alles anders werdkinderboek van Gertrud Jetten. Voor iets oudere kinderen dit keer. Ik was al even aan het azen op dit boek, en wel om twee redenen: Ten eerste omdat ik Gertrud Jetten een leuke schrijfster vind, met kennis van paarden en een fijne schrijfstijl. Ten tweede omdat IJsland me een prachtig land lijkt… Leeftijd: vanaf 10 jaar

 

Boekbespreking Pony in Paniek inclusief filmpje Pony in Paniek> Het kinderboek over paarden van Gertrud Jetten Pony in Paniek van gaat over Exmoorpony Storm. Hij woont in een grote wei samen met andere pony’s. De bedoeling echter is, dat deze pony’s verkocht worden… Leeftijd: vanaf 8 jaar

Boekbespreking Choco het Minipaardje met vlog >Choco het minipaardje Boekbespreking Vlog Dit paardenboekje voor kinderen heb ik met veel plezier gelezen, ook al pas ik niet helemaal binnen de doelgroep! Het is bedoeld voor kinderen van een jaar of zeven, die leren lezen… Leeftijd: beginnende lezers