Bodywork voor gestreste en onzekere paarden

Bodywork voor gestreste en onzekere paarden

Voor gestreste en onzekere paarden kan bodywork heel belangrijk zijn om te helpen ontspannen. Spanning slaat zich op in het lichaam en kan daar heel erg lang blijven zitten. Dit kan de samenwerking met je paard bemoeilijken.

Bodywork voor gestreste en onzekere paarden

Zowel in de training, rijden maar ook in de omgang met mensen en andere paarden. Spanning kan zowel mentaal zijn, als fysiek. Of een combinatie van beiden. Door zachte aanrakingen, massage en het inzetten van acupressuur punten, nodig ik het paard uit te ontspannen en krijgen lichaam en geest de kans te herstellen. Hieronder een filmpje waarop je de effecten van bodywork kunt bekijken. 

Herken jij je paard hierin:

 • Is snel gespannen
 • Sluit zich makkelijk af
 • Houdt niet van aanraken of poetsen
 • Verdraagt geen behandeling van bijvoorbeeld de osteopaat of fysiotherapeut
 • Bouwt makkelijk spanning op
 • Is net verhuisd
 • Heeft een blessure of is geblesseerd geweest
 • Kampt met chronische blessure zoals bijvoorbeeld artrose of peesproblemen
 • Heeft iets meegemaakt dat ingrijpend voor hem of haar was, zoals het verlies van een vriendje, een ongeluk, aangevallen in de wei of valt zelf aan
Bazook vlak na zijn verhuizing. Op de eerste foto is nog veel stress in zijn ogen te zien. De tweede foto is na enkele dagen en regelmatig Bodywork. Een totaal ander paard.

OF spelen er bij jou emoties, gedachten en gevoelens die duidelijk invloed hebben op jouw paard? Heb je zelf plotseling stress? Of ben je bijvoorbeeld in verwachting en verandert dit de manier waarop je met je paard bezig bent? Ga je verhuizen, verander je van baan? Dat kan bij sommige paarden een enorme impact hebben.

Dan kan Bodywork een uitkomst zijn!

Bodywork voor ontspanning en vertrouwen

Mijn Bodywork helpt jouw paard spanning los te laten en weer in contact te komen met zijn lichaam. Het helpt hem te aarden, zodat hij minder makkelijk uit het lood is te slaan door invloeden van buitenaf. Het bodywork stelt het paard in staat weer te ontspannen, en vertrouwen te krijgen in zichzelf in de omgeving.

Tijdens het Bodywork werk ik met zowel het lijf als met de emoties en mentale toestand van een paard. In mijn beleving kun je dit nooit los van elkaar zien, alles heeft invloed op elkaar. Spanning in het lichaam heeft invloed op het mentale welbevinden van het paard. Omgekeerd zorgt mentale of emotionele spanning er voor dat het paard zich heel erg vast zet in zijn lijf, of zich er zelfs voor afsluit.

Doordat het paard fysiek en mentaal weer beter kan ontspannen, zal het paard in de omgang ook weer fijner zijn. Naar jou, maar ook naar andere paarden toe. Tijdens het rijden voelen veel mensen dat het paard zijn lichaam makkelijker gebruikt, beter lijkt te weten waar het de voeten plaatst en meewerkender te zijn.

Kosten traject Bodywork

Om echt stappen te zetten, kom ik drie keer bij een paard. Meestal binnen een tijdsbestek van 6 weken. Zo heeft het paard tijd om de behandeling te verwerken en kan ik ingrijpen als oude gewoonten toch weer optreden.

De eerste keer is een intake, om te kijken of mijn behandeling inderdaad aansluit bij de klachten van je paard. Meestal maak ik op voorhand een goede inschatting, maar mocht tijdens de behandeling blijken dat je meer gebaat bent bij een andere therapeut of behandelaar, verwijs ik je liever door.

De kosten zijn: 

 • €65 voor de intake die ca. 1,5 uur in beslag zal nemen
 • €60 voor de vervolgbehandelingen die ca. een uur zullen duren
 • €0,19 per km vanaf 3543 ED (Utrecht)

Afspraak maken

Wil je weten of ik wat voor jou en je paard kan betekenen? Je kunt mailen naar jolien@paardenfeest.com of bellen naar 06-53240214.

Gratis Ebook Downloaden

Download hier het e-book en ontvang mijn wekelijkse tips en inspiratie


Bijpassende Informatie