Pijn bij je paard herkennen

Pijn bij je paard herkennen

Pijn bij je paard herkennen. Waaraan kun je zien dat jouw paard pijn heeft? Hoe fijn zou het zijn als je je paard kon behoeden voor die nare peesblessure? Of dat je begreep waarom hij weg loopt als jij met het zadel komt? Waarom je paard ineens meer schrikt of staakt. Zou je willen begrijpen waarom hij de oefeningen linksom makkelijker doet dan rechtsom? Hoe het toch komt dat de galop niet lekker gaat. Of waarom je paard maar niet fijn achterwaarts wil, of (één van) zijn voeten moeilijk op kan tillen.

Pijn bij je paard herkennen. Waaraan kun je zien dat jouw paard pijn heeft?

Of wil je simpelweg dit soort gedrag leren herkennen als het nog maar nét ontstaat? Zodat je je paard erger ongemak of pijn kunt besparen? Nare dierenarts bezoekjes en hoge rekeningen kunt voorkomen? Dan is het groepstraject “Leer je paard lezen” wat voor jou!

Training pijn bij je paard herkennen

In 6 online sessies gaan we aan de hand van foto’s en filmpjes bespreken wat we zien. We gaan zogezegd “puzzelstukjes verzamelen”, zodat je leert welke gebieden van jouw paard aandachtspunten zijn, waar de rode vlaggen zitten en wanneer je tijdig hulp van een professional in moet roepen. Dat kan een trainer zijn die je helpt je paard anders op de rit te krijgen. Een bodyworker zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut, osteopaat of lymfedrainage therapeut. Of wellicht toch de dierenarts.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Observeren: hoe je paard staat en beweegt in zijn eigen tijd, is ontzettend belangrijk om te zien. Handige trainers kunnen hun paard goed laten bewegen, maar als het paard niet in staat is om dit mee te nemen in zijn eigen tijd, is daar nog winst te behalen! Een uurtje een goede houding is natuurlijk niets vergeleken met al die uren in vrije tijd.
  • Palperen: hoe beter jouw handen het lijf van je paard leren kennen, hoe sneller je afwijkingen leert voelen. We gaan het onder andere hebben over temperatuur, links/rechts verschillen, pijn, ribben tellen, of spieren te veel of juist te weinig zijn ontwikkeld
  • Testen: een aantal manieren om te checken of je paard een bepaalde bewegingen wel of niet kan maken. Dit geeft een hoop informatie over of hij ergens compenseert
  • Rode vlaggen: als je deze dingen ziet of merkt bij je paard, zijn dat grote signalen dat er iets niet helemaal goed gaat en blessures héél erg op de loer liggen.

Wat zijn de dagen van de training?

  1. Woensdag 19 mei van 18.30-20.00 uur
  2. Woensdag 02 juni van 18.30-20.00 uur
  3. Woensdag 16 juni van 18.30-20.00 uur
  4. Woensdag 30 juni van 18.30-20.00 uur
  5. Woensdag 14 juli van 18.30-20.00 uur
  6. Woensdag 28 juli van 18.30-20.00 uur

Prijs

€ 200 voor het gehele traject van zes trainingssessies. Hierbij krijg je toegang tot de instructie- en voorbeeld filmpjes.  En natuurlijk de tweewekelijkse sessies waar je beeldmateriaal van jouw eigen paard mag aan leveren en kunt leren van de andere paarden. Er is plaats voor maximaal 5 deelnemers. Let op: na de eerste pilot groep zal de prijs omhoog gaan!

Logo PaardenfeestMeer informatie en aanmelden

Het groepstraject is online. Heb je vragen? Je kunt me altijd bellen of mailen: