Vrijheidsdressuur leren

Vrijheidsdressuur Leren Tips en Advies

Vrijheidsdressuur leren aan je paard, hoe doe je dat? Het kan ontzettend leuk zijn om Vrijheidsdressuur te doen met je paard. Het is een andere manier om samen bezig te zijn. Je traint je eigen creativiteit en die van je viervoeter. Bovendien kun je door middel van de oefeningen de lenigheid en kracht van je paard verbeteren, mits je het op een goede manier doet. Want net zoals als met gewoon rijden niet begint met piaffe en passage, begin je ook hier bij de basis. Het aller belangrijkste is dat het voor zowel je paard áls voor jou veilig en leuk is! Ik kom bij jou op stal om de begeleiding te geven bij het leren van vrijheidsdressuur.

Vrijheidsdressuur leren tips en advies

Voor mij begint de basis bij jezelf. Je eigen lichaamstaal en je hier bewust van zijn. Hoe bewuster je je van je eigen lijf bent, hoe fijner en duidelijker je communicatie. Ik ben niet op zoek naar een paard dat een “trucjes machine”  wordt, maar naar een paard dat met plezier mee doet en denkt!

Het belangrijkste is voor mij rust, ontspanning en plezier. Daar zal ik zowel tijdens workshops, als privé trajecten de aandacht op vestigen. We werken force free en zonder druk. Je paard móet niets, maar mag. En we zoeken zoveel mogelijk de positief voelende emoties op. Dat betekent: geen zweepjes. Je hoeft nergens met je paard naartoe, ik kom gewoon naar jullie toe. Wel zo makkelijk!

Les in Vrijheidsdressuur

Vrijheidsdressuur lessenAls je gaat beginnen met Vrijheidsdressuur kan het fijn zijn om één of enkele lessen te nemen, of mee te doen aan een workshop Vrijheidsdressuur. Zo weet je zeker dat de basis er goed in komt en kun je daarna helemaal los gaan met je eigen ideeën! Naast gedrag is anatomie en biomechanica een ander favoriet studie onderwerp voor mij. Dit zal ik absoluut meenemen in de oefeningen die we doen. Maar al te vaak zie ik oefeningen uitgevoerd worden zonder correct lichaamsgebruik. De conditie, kracht en fitheid van het paard bepalen welke oefeningen er wel en niet kunnen. Gelukkig zijn er zelfs met de meest oude of geblesseerde paarden nog talloze oefeningen te verzinnen. Belangrijkst blijft dat jullie er allebei lol in hebben. Interesse? Meld je hieronder aan.

Workshop Vrijheidsdressuur

Wil je vrijheidsdressuur leren, is het ook belangrijk dat je het waarom begrijpt. Daarom starten we met een stuk theorie. Hoe leert een paard? Welke emoties zijn belangrijk? Hoe voorkom je frustratie? We werken in groepjes van 3, ongeveer een uur. Kosten zijn €300 voor een middag, maximaal 6 personen. Meer personen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Tarieven Vrijheidsdressuur privé

Lessen duren ca. 45 minuten, tarieven zijn inclusief BTW. De reis wordt gerekend vanaf Utrecht Terwijde (3543 ED). Lessen voor meerdere personen tegelijk, zijn ook mogelijk. Bel of mail voor meer informatie! Privé doe ik enkel trajecten, omdat we dan ook ergens naartoe kunnen werken. 

Opbouw traject:

Sessie 1: Hoe leert een paard? We duiken in de leertheorie die voor elk dier, dus ook een paard (of mens) geldt.

Sessie 2: Frustratie, angst of over-enthousiasme zijn emoties die ik wil voorkomen in het werken met paarden. Maar ze liggen wel op de loer. Hoe voorkom je ze? En hoe herken je ze in het begin stadium, zodat je vlot kunt schakelen?

Sessie 3: Je leert hoe je een plan maakt, zodat je ook zonder mijn begeleiding straks verder komt. Een goed plan zet jou en je paard op voor succes en biedt structuur aan je trainingssessies.

Sessie 4: Deze sessie is optioneel. Hierin krijg je enkele handvatten om je paard regelmatig fysiek te checken, zodat je in de gaten kunt houden of de oefeningen goed voor hem zijn of misschien te zwaar / niet goed uitgevoerd worden.

  • Privé traject van 3x: €210
  • Privé traject van 4x: €280
  • Reiskosten: €0,21 per km vanaf 3543 ED

Bel 06-53240214 of mail jolien@paardenfeest.com voor een afspraak of meer informatie.