Les lichaamstaal

Workshop Lichaamstaal Paarden

Workshop Lichaamstaal Paarden Begrijpen

De Workshop Lichaamstaal Paarden is speciaal voor mensen die hun paard (nog) beter willen begrijpen! Ik kom bij je op locatie, zodat je met je eigen paard, verzorgpaard of favoriete manege paard kunt oefenen. Mijn ervaring is, dat hoe meer je weet en begrijpt, hoe fijner en subtieler de communicatie tussen jou en paarden kan worden. Hiervoor zijn twee dingen belangrijk:

  • Lichaamstaal van paarden begrijpen
  • Je bewust zijn van je eigen lichaamstaal

Uiteindelijk gaat het immers om communicatie en die gaat altijd twee richtingen op; van paard naar mens en van mens naar paard. Mensen staan anders in de wereld en in het leven dan paarden. Onze zintuigen zijn ook (deels) anders “afgesteld”. Daardoor reageren we anders dan dat paarden zouden doen.  Dat zorgt soms voor verwarring en onbegrip in de communicatie. Door de lichaamstaal van een paard beter te kunnen lezen, te begrijpen en je van je eigen lichaamstaal bewust te zijn, wordt de vreugde en ook de veiligheid vergroot!

Workshop Lichaamstaal Paarden

Hoe ziet de Workshop Lichaamstaal Paarden er uit?

We beginnen van tevoren met een stukje theorie over hoe paarden met elkaar communiceren, hoe het er in een kudde aan toe gaat, welke rollen er vervult worden door paarden in zo’n kudde. Daarna gaan we eerst zelf wat dingen voelen en ervaren. Ik maak hierbij onder andere gebruik van:

  • Visualisaties
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Oefeningen in tweetallen
  • Oefeningen met de hele groep
  • Ademhalingsoefeningen
  • Spel

Daarna gaan we met de paarden aan de slag om het geleerde ook in de praktijk toe te passen. De groep bestaat uit maximaal 6 tot 8 deelnemers per keer, zodat er ruimte is voor de paarden en genoeg aandacht voor elke deelnemer.

Informatie en prijs workshop

Heb je interesse in de Workshop Lichaamstaal Paarden Begrijpen bij jou op stal of op de manege? Zijn er vragen gerezen? Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Ik vertel je graag meer! Ik ben bereikbaar via:

Tarieven en prijs:

Workshop Lichaamstaal Paarden: €25 p.p
Duur: 2-3 uur
6 – 8 deelnemers per workshop

*tarieven zijn inclusief BTW en reiskosten tot een uur enkele reis gerekend vanaf Utrecht Terwijde. Als het verder dan een uur rijden is, neem even contact op voor de mogelijkheden!