Workshop schriktraining paard

Workshop schriktraining Paard

Workshop schriktraining paard. Het idee achter de schriktraining is om het zelfvertrouwen van het paard te vergroten en zijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Deze laagdrempelige workshop is bedoeld om samen met je paard en stalgenoten een gezellige en avontuurlijke middag te hebben, waarbij je ook nog wat leert! 

Workshop schriktraining Paard

Speciaal voor pensionstallen, maneges en ponykampen die op zoek zijn naar een leuke en leerzame middag, bied ik de Workshop schriktraining Paard aan. Het is ontzettend gaaf om te onderzoeken hoe stoer je (lievelings)paard is. Of hoe voorzichtig hij juist is. Hoe reageert je paard op vreemde voorwerpen en kun je hem begeleiden om samen die vreemde voorwerpen te gaan onderzoeken? In de workshop Schriktraining Paard gaan we dit ontdekken! Kijk hieronder hoe het er uit kan zien:

Wil jij dat ik een workshop schriktraining paard kom geven? Bel voor een afspraak naar 06-53240214 of mail jolien@paardenfeest.com

Plezier, veiligheid en begrip

Plezier staat hoe dan ook voorop! We gaan
eerst kijken naar wat de paarden zélf aanbieden. Zijn ze afwerend of juist nieuwsgierig? Vanuit ontspanning en aanmoediging gaan we de paarden uitnodigen om hun comfortzone te vergroten. We willen de paarden mentaal uitdagen, niet overbelasten door dwang en geweld! Zo blijft het veilig voor zowel de paarden als de mensen. Het is geweldig om te zien hoe paarden kunnen groeien als ze zichzelf overwinnen. En hoe trots hun eigenaren zijn als ze dat samen hebben gedaan. Dat is dan ook de insteek van deze workshop. In onderstaand filmpje zie je een aantal van de obstakels.

Hoe ziet de basis Workshop Schriktraining Paard er uit?

Een uur voor aanvang ben ik aanwezig om het parcours op te bouwen. Er zijn steeds maximaal vijf paarden in de bak. Zo is er genoeg ruimte voor iedereen om rustig de obstakels te onderzoeken. In principe wordt het parcours te voet gelopen. Geen vaste volgorde, gewoon waar jij op dat moment zin in hebt. Je mag zelf lekker experimenteren en ontdekken. Ik begeleid waar nodig. Na ongeveer een uur komt de volgende groep.

Voor deze workshop neem ik een aantal spannende voorwerpen en speciale attributen mee. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Speciale speelbal voor paarden
 • Grote boog waar het paard onderdoor en omheen kan lopen. Om het nog wat spannender te maken, kunnen we slingergordijnen aan de boog hangen.
 • Blok voor paarden om op te staan, zoals ook wel in het circus wordt gebruikt
 • Pilonnen en andere obstakels waar omheen en tussendoor gelopen moet worden
 • Paraplu en parasol om mee te trainen
 • Plastic zeil om overheen en omheen te lopen (of misschien wel over de paarden heen te leggen!)

Nog een filmpje ter inspiratie!

Informatie en Prijs Workshop

Wil je meer informatie, een afspraak maken, ben je op zoek naar een workshop op maat of heb je andere vragen of opmerkingen? Ik ben bereikbaar via:

 • Mail: jolien@paardenfeest.com
 • Telefoonnummer: 06-53-240214
 • Duur: per groep een uur
 • 4-6 deelnemers per workshop. Wel kunnen er meerder workshops op een dag gegevens worden.
 • Bij grotere groepen, zoals bijvoorbeeld ponykampen, kunnen we andere afspraken maken, zodat er zo efficiënt mogelijk met de groep gewerkt kan worden