paard met pensioen

Paard met pensioen? Houd je paard zo fit mogelijk en versterk jullie band

Is jouw paard met pensioen? Dan is het rijden waarschijnlijk voorbij. Maar er is vaak nog heel veel wel mogelijk. Jullie band zal alleen maar sterker worden en je gepensioneerde maatje wordt misschien je beste leermeester ooit! Speciaal voor mensen in deze situatie heb ik mijn grondwerk lessen voor gepensioneerde paarden!

Waarom werken met een paard met pensioen?

Even heel zwart wit gesteld: je paard is niet meer gezond genoeg om op te rijden, maar hij is te goed om hem in te laten slapen. En je houdt blijkbaar zoveel van je maatje om hem een fijn leven als gepensioneerde te gunnen. Hoe leuk is het dan, om te ontdekken dat er vaak nog best wel mogelijkheden zijn voor wat grondwerk! Grondwerk houdt je paard zo soepel mogelijk én maakt je paard bewust(er) van zijn lichaam. Een paard is gemaakt om te bewegen, dus het spreekwoord “rust roest” is hier van toepassing. Vaak is een blessure de oorzaak van het pensioen. Paarden gaan hierdoor in hun lichaam compenseren. Door het paard te helpen zijn lijf goed te blijven voelen, kan hij voelen welke compensatie echt nodig is en waar niet. Hoe minder een paard compenseert, hoe gezonder dat is voor zijn lichaam. Daarnaast leer jij hoe je zijn lichaam zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

Afspraak maken?
  • jolien@paardenfeest.com
  • 06-53240214

Hoe ziet een grondwerk les voor gepensioneerde paarden er uit?

Bodywork met gepensioneer paard
Zachte technieken helpen het paard de spieren achter de oren te ontspannen.

Het doel is om er voor te zorgen dat jouw paard lekker in zijn vel zit en blijft zitten. Belangrijk is natuurlijk om te weten wat de reden van het pensioen is. Wat zijn de aandachtsgebieden van je paard. Eventueel overleggen we van tevoren met de dierenarts. Met dat in het achterhoofd gaan we aan het werk! Er zal veel aandacht zijn voor jullie onderlinge communicatie. Kun je jouw paard enkel op je adem laten lopen en stoppen? We zullen gebruik maken van zachte bodywork technieken, die je ook zelf kunt toepassen. Hierdoor help je jouw paard ontspannen. Verder zullen we het paard uitnodigen om uit te zoeken waar de rek in het lichaam zit, zodat hij zoveel mogelijk souplesse houdt. Ik maak ook vaak gebruik van de Sure Foot Pads (zie ook filmpje hierboven), omdat dezen het paard helpen zijn lijf te ervaren zónder dat wij er als mensen tussen zitten. Je paard mentaal bezig houden door hem kleine Vrijheidsdressuur oefeningen te leren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Kosten en mogelijkheden

Wil je weten of ik ook iets voor jou en je gepensioneerde maatje kan betekenen? Neem gerust contact op! Een les duurt 45 minuten en we kijken per keer hoe het met je paard is en waar de behoefte ligt. Altijd een les op maat dus.

Lessen duren ca. 45 minuten. De reis wordt gerekend vanaf Utrecht Terwijde. Lessen voor meerdere personen tegelijk, zijn ook mogelijk. Bel of mail voor meer informatie!

  • Binnen een straal van 20 km: €45
  • Tussen de 20 – 35 km: €50
  • Tussen de 35 – 45 km: €55
  • Meer dan 45 km: in overleg. Zeker als er meerdere mensen zijn die les willen volgen, kunnen we hier afspraken over maken
Afspraak maken?
  • jolien@paardenfeest.com
  • 06-53240214

Misschien ook interessant: ontspanningsmassage voor je paard >