paardenmassage

Paardenmassage leren met je eigen paard

Paardenmassage is iets dat je heel goed kunt doen met je eigen paard. Het verbetert jullie band en je leert tegelijkertijd het lichaam van je paard beter kennen. Hierdoor ben je sneller alert op kleine veranderingen in het lichaam, waardoor je blessures voor bent. 

Wat ga je leren in het traject paardenmassage?

We gaan werken aan de ontspanning en het lichaamsbewustzijn van je paard.  Je gaat leren hoe je de doorbloeding kunt verbeteren en spieren soepeler kunt maken. Bij jou ligt de focus op leren voelen en herkennen wat er zich onder je handen bevindt, maar ook heel goed te kijken naar je paard. Wat zie je, welke subtiele signalen geeft je paard af? Tot slot zijn je eigen houding, ontspanning, lichaamsgebruik en energie enorm belangrijk, dus ook daar besteden we aandacht aan.

De technieken die ik gebruik zijn zacht en daardoor veilig te gebruiken, ook als je minder anatomische kennis hebt.  Hieronder een filmpje waarbij je kunt zien hoe zacht de technieken kunnen zijn.

Wat anderen zeggen:

” Ik kan Jolien echt van harte aanbevelen. Zoals al op de foto’s te zien is en in het verhaal  is te lezen zien wij al zo’n groot verschil bij Bimber na 3 sessies. Waar hij voor die tijd ook een melancholische droevige blik kon hebben zien we nu een opgewekt, nieuwsgierig en guitig mannetje. Die nu ook opener naar andere personen is. Niet alleen zien wij dat maar ook andere mensen op stal merken dit op. Daarnaast vind ik de dingen die ik heb mogen leren een verrijking in mijn omgang met en kijk naar onze pony. ” Ingrid Buist en Bimber”

Meer verdieping in de massage van je paard

Regelmatig geef ik massageworkshops met enorm veel plezier.  Het is super gaaf om te zien hoeveel inzichten mensen krijgen. Kwartjes die vallen (“ooo, daarom loopt mijn paard altijd liever linksom, of heeft hij moeite met aanspringen in galop), maar ook de verdieping in de band die er dikwijls ontstaat, gewoon door anders te kijken en voelen. Een paardenmassage traject is hier een mooi vervolg op. Als je thuis aan de slag gaat loop je tegen dingen aan, rijzen er vragen, je vergeet dingen. Doordat ik een aantal keer bij jou en je paard kom, kun je echt stappen zetten die je in één middag natuurlijk niet kunt maken.

Kosten, locatie en data

Het paardenmassage traject duurt vier keer. Ik kom bij jou op locatie, zodat we je paard in zijn of haar vertrouwde omgeving kunnen masseren voor het optimale resultaat. Data doen we in overleg, mijn ervaring is dat elke twee weken een fijn ritme is. Maar een ander ritme is eventueel ook mogelijk.

De kosten bedragen €350 voor het hele traject, inclusief handout. De reiskosten zijn €0,19 per km, gerekend vanaf 3543 ED. Het is mogelijk om de factuur in twee keer te betalen.

afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Je kunt me mailen: jolien@paardenfeest.com of bellen 06-53240214.

Wat anderen zeggen over de paardenmassage

Recensie paardenfeest“Ik wist natuurlijk wel dat een blij paard zich beter voelt ook prettiger is om mee te werken en ook blijer is maar nu heb ik met eigen ogen gezien hoe een groot verschil het kan maken als een paard zich goed voelt.

Ceci is nu een losser en zachter paard geworden niet alleen in het rijden maar vooral ook in haar gedrag is ze zoveel gezelliger en kan ze helemaal zen worden.

Ze heeft nu ook meer zin om lekker wat leuks samen te doen.” – Cilia de Heus