paardenmassage

Paardenmassage leren met je eigen paard

Paardenmassage is iets dat je heel goed kunt doen met je eigen paard. Het verbetert jullie band en je leert tegelijkertijd het lichaam van je paard beter kennen. Hierdoor ben je sneller alert op kleine veranderingen in het lichaam, waardoor je blessures voor bent. 

Wat ga je leren in het traject paardenmassage?

Het traject paardenmassage gaat over meer dan alleen masseren. Het gaat ook over het lijf van je paard beter leren kennen. Het paard kan compenseren als de beste, maar het lichaam kan niet liegen. Hoe beter jij dat kunt lezen, hoe eerder je kunt bijsturen in je management, massage kunt inzetten of andere hulp in roepen.

Na dit traject:
  • Weet jij wat de aandachtspunten zijn voor jouw paard
  • Kun je zien hoe symmetrisch hij is (spoiler: asymmetrie, dus scheefheid, zorgt voor scheve krachten en dús eerder kans op klachten)
  • Ben je in staat massage, acupressuur of oefeningen te doen die je paard helpen te ontspannen
  • Heb je technieken geleerd die doorbloeding verbeteren
  • Kun je het immuunsysteem van je paard versterken
  • Weet jij de subtiele signalen van je paard te herkennen die duiden op spanning of ontspanning
  • Is de band tussen jou en nóg sterker geworden – leren communiceren via het lijf is ongelofelijk intens

De technieken die ik gebruik zijn zacht en daardoor veilig te gebruiken, ook als je minder anatomische kennis hebt.  Hieronder een filmpje waarbij je kunt zien hoe zacht de technieken kunnen zijn.

Wat anderen zeggen:

” Ik kan Jolien echt van harte aanbevelen. Zoals al op de foto’s te zien is en in het verhaal  is te lezen zien wij al zo’n groot verschil bij Bimber na 3 sessies. Waar hij voor die tijd ook een melancholische droevige blik kon hebben zien we nu een opgewekt, nieuwsgierig en guitig mannetje. Die nu ook opener naar andere personen is. Niet alleen zien wij dat maar ook andere mensen op stal merken dit op. Daarnaast vind ik de dingen die ik heb mogen leren een verrijking in mijn omgang met en kijk naar onze pony. ” Ingrid Buist en Bimber”

Kosten, locatie en data

Het paardenmassage traject duurt vier keer. Ik kom bij jou op locatie, zodat we je paard in zijn of haar vertrouwde omgeving kunnen masseren voor het optimale resultaat. Data doen we in overleg, mijn ervaring is dat elke twee weken een fijn ritme is. Maar een ander ritme is eventueel ook mogelijk.

De kosten bedragen €375 voor het hele traject. Als bonus krijg je de korte online basiscursus Pijn Herkennen.

afspraak maken

Wil je meer weten of een afspraak maken? Je kunt me mailen: jolien@paardenfeest.com of bellen 06-53240214.

Wat anderen zeggen over de paardenmassage

Recensie paardenfeest“Ik wist natuurlijk wel dat een blij paard zich beter voelt ook prettiger is om mee te werken en ook blijer is maar nu heb ik met eigen ogen gezien hoe een groot verschil het kan maken als een paard zich goed voelt.

Ceci is nu een losser en zachter paard geworden niet alleen in het rijden maar vooral ook in haar gedrag is ze zoveel gezelliger en kan ze helemaal zen worden.

Ze heeft nu ook meer zin om lekker wat leuks samen te doen.” – Cilia de Heus