Schriktraining paard verdieping

Schriktraining paard verdieping Lichaamsbewustzijn en communicatie

De schriktraining paard verdieping workshop gaat dieper en verder dan de basis workshop. Het vervolg is speciaal voor mensen die naast het plezier ook op zoek zijn naar nog betere communicatie met hun paard. Die graag aan hun eigen lichaamsbewustzijn werken, geïnteresseerd zijn wat ademhaling en ontspanning voor ze kan betekenen in de omgang met hun paard.

Ademhalen, ontspannen en bewustzijn

Schriktraining ontspannen
Tussendoor samen ontspannen is van groot belang

Tijdens de basis schriktraining ben je misschien tegen dingen aangelopen die je niet binnen een uur kon veranderen. Of misschien loop je tijdens de dagelijkse omgang wel tegen schrikkerig gedrag van je paard aan en weet je niet hoe je dat kunt oplossen. Tijdens deze verdiepingsworkshop gaan we hier meer aandacht aan besteden. We gaan kijken naar jouw stabiliteit, je ademhaling en hoe bewust jij je bent van je lichaam en emoties. Hoe stabieler jij zelf bent en hoe bewuster jij bent van je eigen lichaam en ademhaling, hoe makkelijker de communicatie met je paard zal gaan. En hoe eerder je paard jou zal gaan zien als betrouwbaar.

Opbouw workshop schriktraining verdieping: op zoek naar je kracht

We beginnen met ca. anderhalf tot twee uur adem en lichaamsbewustzijn. Dit deel is zonder paard. Wat komt hier aan bod:

 • Ademhaling
 • Meditatie
 • Ontspanning
 • Aanspanning vanuit ontspanning
 • Fysieke oefeningen
 • Je kracht vinden
 • De kracht van intentie
 • Oefenen met elkaar
Schriktraining zeil oefenen
Nieuwsgierigheid en initiatief krijgt alle ruimte

In mijn ogen is stabiliteit en oprechte kracht iets wat groeit. Er zijn geen trucjes voor en geen “short-cuts”. Het is een proces wat je aangaat. Het gaat er om wie jij bent, met je lieve en zachte kanten, maar ook met je scherpe kanten. Neem jij je plek in in het leven? Durf jij naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw emoties, daden en beslissingen? Hoe meer je dat kunt en doet, hoe meer je paard jouw kracht zal herkennen. Deze workshop is een heel mooie aanzet om te zien waar je staat. Er is geen goed of fout, en geen beter of slechter. Iedereen heeft zijn of haar sterke punten en verbeterpunten. Het inzicht dat je hierin door deze workshop schriktraining krijgt, neem je mee naar je paard. In kleine groepjes gaan we het parcours in en krijg je intensieve begeleiding bij de obstakels.

Praktische informatie workshop schriktraining verdieping

Heb je interesse in deze verdiepingsworkshop? Je kunt altijd contact opnemen voor meer informatie en de mogelijkheden. Er is een plek nodig waar we droog, warm en ongestoord het eerste deel van de workshop kunnen doen. Daarnaast hebben we een plek nodig waar we aan het werk kunnen met de paarden en de obstakels.

 • 4 tot 8 deelnemers
 • Duur: 4 tot 5 uur
 • Kosten: €80 p.p.
 • Reiskosten: tot 60km vanaf postcode 3543 ED geen, daarbuiten in overleg

Contact opnemen kan via 06-53240214 of jolien@paardenfeest.com