Workshop angst voor paarden overwinnen

Workshop angst voor paarden overwinnen

Interactieve Workshop angst voor paarden overwinnen

De workshop angst voor paarden overwinnen bied ik aan voor mensen die om wat voor reden dan ook van hun angst voor paarden af willen. In mijn optiek komt angst voor paarden vaak voort uit een aantal dingen:

  • bang om de controle kwijt te raken, de situatie niet kunnen overzien
  • niet begrijpen wat het paard beweegt, niet begrijpen waarom het paard reageert zoals het doet
  • te weinig (kunnen) vertrouwen op eigen kennis en kunde over paarden

N.b. Op dit moment heb ik geen eigen locatie om deze workshop te geven. Individuele begeleiding is wel mogelijk, mits je een eigen locatie hebt of kunt regelen. 

Lichaamstaal uitlegOp zich hoeft angst voor paarden geen probleem te zijn. Als je verder niets met paarden te maken hebt, dan is er meestal ook geen probleem. Maar wat nu als je zoon of dochter is gaan paardrijden, of jij zelf bent gaan paardrijden en je merkt dat je je toch vaak onveilig voelt in de nabijheid van de paarden? Of dat je het gevoel hebt totaal niet te kunnen ingrijpen als er een vervelende situatie ontstaat met jouw kind op of bij een paard? Misschien was je helemaal niet bang, maar is er iets gebeurd waardoor je angstig bent geworden. Allemaal redenen waarom je je misschien op je plek bent bij een workshop angst voor paarden overwinnen!

Hoe ziet de workshop angst voor paarden overwinnen er uit?

In deze workshop krijg je handvatten om je in het vervolg meer ontspannen en veiliger bij paarden te voelen. Ik richt me hierbij op twee dingen:

  • Basiskennis van de belevingswereld van paarden en hun lichaamstaal
  • Jouw eigen lichaamstaal

Lichaamstaal bij paardenAls je meer weet over hoe paarden functioneren, hoe ze leven, wat belangrijk voor ze is en hoe ze onderling communiceren, zul je de paarden die je tegenkomt ook wat beter kunnen begrijpen. Paarden “lezen” is een kwestie van veel kijken en ervaren, maar tijdens de workshop gaan we daar een mooi begin mee maken. Verder is je eigen lichaamstaal erg belangrijk. Juist als je bang bent, is het risico dat je dingen gaat doen die onhandig, of zelfs gevaarlijk zijn, groter. Het is misschien niet makkelijk om je eigen lichaamstaal in een moment van stress aan te passen, maar als je je bewust wordt van wat je doet ben je al een heel eind. Bovendien, als je het gevoel hebt dat er dingen zijn die je zelf kunt doen om de situatie aan te kunnen, zul je je vanzelf veiliger voelen. We werken in kleine groepjes, minimaal 4 en maximaal 8 personen.

Locatie en kosten

Op dit moment heb ik geen eigen locatie en zijn er ook geen kosten voor een workshop bekend. Ben je in de gelegenheid om een eigen locatie te regelen? Dan is individuele coaching mogelijk.

Tarief individuele coaching: €55 voor 45 minuten en €0,19 per km vanaf 3543 ED.

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden of meer informatie? Dat kan! Je kunt een mail sturen naar jolien@paardenfeest.com  

Het is ook mogelijk om de workshop op locatie te geven. Bijvoorbeeld op een manege of pensionstal. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Ik rijd bij voldoende interesse (bijna) heel Nederland door en kom ook graag bij jullie op stal! Mailen kan naar bovenstaand adres. Maar bellen mag ook: 06-53240214

Bijpassende Workshops en Informatie