workshops voor ruiters

Workshops voor ruiters en paardenmensen voor een beter contact met je paard

Om een betere ruiter te worden zijn de workshops voor ruiters. Eigenlijk zijn het workshops die je niet alleen een betere ruiter maken, maar een fijner mens voor je paard! Ik geloof met heel mijn hart dat het grootste deel van het werk zit in hoe je jezelf traint zónder dat je bij je paard bent!

Aan jezelf werken bij de workshops voor ruiters en paardenmensen

Bij de workshops voor ruiters en paardenmensen werken we dus zonder paarden. En dat is heel fijn, omdat alle aandacht naar jou zelf gaat. Bij veel mensen is het hoofd in het dagelijks leven enorm dominant. Veel gedachten, veel woorden, denken en doen. Het lichaam raakt daarbij nog wel eens wat vergeten. Terwijl paarden bij uitstek communiceren met hun lichaam en energie. In de communicatie tussen mens en dier gaat er alleen al daardoor vaak van alles onbedoeld mis. Dat wil niet zeggen dat er daarom allerlei ongelukken gebeuren, maar wel dat er nog veel te winnen is. Om een betere ruiter te zijn, een beter mens voor je paard te worden, om een echte verbinding met je paard te kunnen hebben, is het voor veel mensen enorm waardevol om zichzelf te trainen.

Welke workshops voor ruiters en paardenmensen kun je volgen?

Contact-met-paardOmdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is dat je je eigen lichaam kent, vind ik het ontzettend leuk om dit ook aan anderen mee te geven. Het leuke is, dat je hierin nooit uitgeleerd bent. Telkens vind ik nieuwe lagen van ontspanning en verdieping. Ontdek ik ruimte in mijn lichaam die ik eerder niet kon voelen. Kan ik zien waar mijn boosheid, verdriet of frustratie vandaan komt, zonder het af te reageren op mijn omgeving. En dus ook niet op mijn paard! Nieuwe inzichten die me bij het werken met paarden ontzettend goed van pas komen. Mijn aanbod vind je hieronder.

Lichaamsbewustzijn voor ruiters

In deze workshop worden adem, lichaam en stem gecombineerd met elkaar. We gaan op zoek naar de spanning en ontspanning in jezelf. We onderzoeken de kracht van de adem. De stem laat horen hoe vrij je al bent en waar nog ruimte is. Je traint zo als het ware je “bewustzijnspier” die onmisbaar is als je op een fijne manier wilt kunnen omgaan met je paard. Ga naar de workshop…>