Betere Communicatie met je Paard

Betere Communicatie met je Paard Meer Begrip en Goede Communicatie. Wil jij ook zo graag dat jouw paard zich fijn voelt bij jou? Kun je genieten van filmpjes en foto’s waar de band tussen paard en mens vanaf spat? Wil je niets liever dan dat jouw paard je vertrouwt en zich veilig voelt? Maar loopt je soms tegen miscommunicatie aan? Is jouw paard snel gespannen en weet je niet hoe daarmee om te gaan?

Hoe krijg je betere communicatie met je paard?

Traject vertrouwen, communicatie en begrip

In dit traject ga je jouw paard (nog) beter leren kennen. Het doel is dat jullie relatie sterker wordt. Dat je elkaar beter gaat begrijpen en aanvoelen, zodat het vertrouwen wordt vergroot, de communicatie tussen jullie duidelijker wordt en je steeds beter gaat begrijpen waarom je paard doet wat hij doet.  Je gaat zijn lichaam beter leren kennen. Hoe voelt hij? Hoe beweegt hij? Wát je hierna met je paard ook gaat doen, dit zal een basis zijn waar je altijd op terug kunt vallen.

In zes keer gaan we stappen zetten met:

  • Jouw lichaamstaal en intentie
  • Ontspanning, balans en correct lichaamsgebruik van je paard
  • Afstemmen op elkaar
  • Het ontwikkelen van jouw oog en gevoel
  • Bodywork inzetten om spanning in het lichaam van je paard te helpen afvloeien

Jouw lichaamstaal en intentie

Misschien wel het allerbelangrijkste is jouw eigen lichaamstaal en intentie. Hoe meer jij het “goede” voorbeeld kunt zijn voor je paard, hoe makkelijker het voor hem is. Hoe jij jouw lichaam gebruikt, is een heel belangrijke factor voor een succesvolle training. De stand van je heupen, je schouders, je ademhaling, je hand, zelfs hoe je uit je ogen kijkt, het kan van grote invloed zijn op hoe je paard reageert. Je heupen een centimeter te veel gedraaid kan het verschil betekenen tussen een heerlijke flow of complete chaos! Dus wees er op voor bereid dat we soms eerst met jou aan de slag gaan, en daarna pas met je paard 😉 !

Meer ontspanning, betere balans en correct lichaamsgebruik

Verbinding met je paard

Alleen een relaxt paard kan leren. Dit is dus een heel belangrijk onderdeel van het traject. Hiervoor zullen we bodywork/massage technieken inzetten. Het doel is om het paard bewust te laten worden van zijn lichaam en te leren hierin te ontspannen. We willen dat de “core” van het paard (en de mens) actief is, en dat de buitenste spieren zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Balans is één van de belangrijkste voorwaarden voor de ontspanning. Alles wat uit balans is, zorgt voor spanning die de communicatie met je paard belemmert.

Afstemmen voor betere communicatie met je paard

Jij hebt jouw karakter en bagage, jouw paard het zijne. Iedereen is anders, elk moment is anders. We gaan ontdekken hoe JIJ met JOUW paard kunt samen werken. Afstemmen op elkaars energie en vervolgens iets vinden wat van jullie sámen is.

Wat zijn jullie kwaliteiten? Wat zijn de valkuilen? Het is niet de bedoeling om het karakter van jou of je paard te veranderen. Als jouw paard erg snel reageert op zijn omgeving, gaan we geen koele kikker van hem maken. Maar jij gaat leren hoe je hiermee om kunt gaan. Wat is de comfortzone van je paard? Wanneer kom je in het “oranje” gebied en wanneer ga je faliekant het “rood” in?

Ontwikkel jouw oog en gevoel voor je paard

Het lichaam van je paard kan een hoop informatie geven. Bouw, spieren, voeten… Het zijn allemaal puzzelstukjes die heel belangrijke informatie geven over hoe je paard zijn lichaam gebruikt. Of hij misschien ergens pijn heeft, of een blessure op de loer ligt. Ook hoe een paard zijn lijf gebruikt bij beweging zegt heel veel. Alleen al uit de stap kunt je enorm veel informatie halen. Door jouw oog te ontwikkelen, kun je deze informatie ook gaan herkennen.

Maar niet alleen je oog is belangrijk. Het gaat er om dat het leert waarnemen met je hele lichaam. Blokkeert je paard ergens? Heeft hij linksom of rechtsom meer moeite de bocht om te gaan? Hoe makkelijk kan hij van tempo wisselen? Het zijn allemaal dingen die je vaak beter voelt dan ziet!

DEELNEMEN aan Traject vertrouwen, communicatie en begrip

Het traject Vertrouwen, communicatie en begrip waardoor je een betere communicatie met je paard krijgt bestaat uit zes persoonlijke en individuele sessies. Voor € 360 (incl. BTW en excl. reiskosten) kun je het traject volgen.

Wil je een afspraak maken voor traject Vertrouwen, communicatie en begrip met jouw paard? Of heb je er vragen over? Neem gerust even contact met mij op zodat we kunnen nagaan of dit ook voor jouw paard de goede weg is. Je kunt mij mailen via jolien@paardenfeest.com of bellen naar 06-53240214.

wat mensen zeggen

Grondwerk Communicatie“Ik ben supertrots op Breeze. Het is hier heel slecht weer. Regen en hele harde wind. Grondwerk in de bak zou zwemles worden. Dus dan maar op het terrein wandelen. Naar de brug lopen vindt ze altijd heel eng. Niet voorbij de schuur willen, gespannen, van alles schrikken. En vandaag… Met open hand, los touwtje, ik letten op mijn houding. Ongelooflijk, alleen de `1e keer schrok ze van een deur die dicht sloeg en draaide ze om. Alle andere keren zonder problemen naar voren lopen. Niet 1x gestopt. Ze is wel kijkerig maar geeft niet. Ze liep gewoon mee en dan met dit weer. Ben zo trots.” – Patricia

Betere communicatie met je paard veelgestelde vragen

Ik wil graag weten wat we precies gaan doen in het traject. Kun je me meer vertellen? Jazeker kan ik dat! Het makkelijkst is als je je dan even aanmeldt voor mijn gratis Skype (of telefoon) sessie van 20 minuten >>. Dan vertel ik je er graag alles over, en kunnen we gelijk zien waar jouw grootste behoefte ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.