Betere Communicatie met je Paard

Betere Communicatie met je Paard Meer Begrip en Goede Communicatie. Wil jij ook zo graag dat jouw paard zich fijn voelt bij jou? Kun je genieten van filmpjes en foto’s waar de band tussen paard en mens vanaf spat? Wil je niets liever dan dat jouw paard je vertrouwt en zich veilig voelt? Maar loopt je soms tegen miscommunicatie aan? Is jouw paard snel gespannen en weet je niet hoe daarmee om te gaan? Of heeft hij misschien een trauma opg

Hoe krijg je betere communicatie met je paard?

Traject vertrouwen, communicatie en begrip

In dit traject ga je jouw paard (nog) beter leren kennen. Het doel is dat jullie relatie sterker wordt.  Zeker voor paarden die veel stress en spanning ervaren, is het levens-veranderend. Het gevoel dat je gehoord en begrepen wordt, is voor ieder paard belangrijk. Voor paarden met stress, spanning of zelfs trauma, kan het echt het verschil betekenen tussen overleven en weer gaan leven. Je gaat in dit traject steeds beter begrijpen waarom je paard doet wat hij doet.  Je gaat zijn lichaam beter leren kennen. Hoe voelt hij? Hoe beweegt hij? Wát je hierna met je paard ook gaat doen, dit zal een basis zijn waar je altijd op terug kunt vallen.

In zes keer gaan we stappen zetten met:

  • Jouw lichaamstaal en intentie
  • Ontspanning, balans en correct lichaamsgebruik van je paard
  • Afstemmen op elkaar
  • Het ontwikkelen van jouw oog en gevoel
  • Bodywork inzetten om spanning in het lichaam van je paard te helpen afvloeien

Jouw lichaamstaal en intentie

Misschien wel het allerbelangrijkste is jouw eigen lichaamstaal en intentie. Hoe meer jij het “goede” voorbeeld kunt zijn voor je paard, hoe makkelijker het voor hem is. Hoe jij jouw lichaam gebruikt, is een heel belangrijke factor voor een succesvolle training. De stand van je heupen, je schouders, je ademhaling, je hand, zelfs hoe je uit je ogen kijkt, het kan van grote invloed zijn op hoe je paard reageert. Je heupen een centimeter te veel gedraaid kan het verschil betekenen tussen een heerlijke flow of complete chaos! Dus wees er op voor bereid dat we soms eerst met jou aan de slag gaan, en daarna pas met je paard 😉 !

Meer ontspanning, betere balans en correct lichaamsgebruik

Verbinding met je paard

Alleen een relaxt paard kan leren. Zeker paarden met stress, of dit nu fysiek of mentaal is, zullen sneller gespannen zijn. Dit maakt dat hun “emmertje” vaak sneller vol is, en overloopt. Jij kunt je paard helpen zijn emmer te legen en hem leren hoe hij dit leeg kan houden. Soms zal ik middels massage en acupressuur een deel voor mijn rekening nemen, maar je gaat zeker ook zelf technieken leren. Hiervoor zullen we bodywork/massage technieken inzetten. Het doel is om het paard bewust te laten worden van zijn lichaam en te leren hierin te ontspannen. Het is een uitnodiging om oude spanning die nog in het lichaam opgeslagen ligt, los te laten. En het is een manier om op een heel diep niveau met je paard te communiceren. Vanuit daar gaan we verder werken aan de balans. Zowel fysiek, als mentaal. Vanuit daar ontstaat correct lichaamsgebruik, en kan het bewegen voor het paard ook weer fijn gaan voelen.

Afstemmen voor betere communicatie met je paard

Jij hebt jouw karakter en bagage, jouw paard het zijne. Iedereen is anders, elk moment is anders. We gaan ontdekken hoe JIJ met JOUW paard kunt samen werken. Afstemmen op elkaars energie en vervolgens iets vinden wat van jullie sámen is.

Karakter analyse

Om te weten hoe jullie het beste samen kunnen werken, maak ik gebruik van de vijf karaktertypes volgens de Chinese Geneeskunde: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Dit geeft inzicht in de kwaliteiten, maar ook de valkuilen van jou en je paard afzonderlijk, maar ook wat jullie in elkaar versterken en verzwakken.

Jij hoeft niet te veranderen, je paard ook niet. Voor mij hoeft niet ieder paard braaf en bomproof te zijn. Ik geloof dat je daarmee voorbij gaat aan het unieke karakter van elk individu. Maar je kunt er wel mee leren omgaan!

wat mensen zeggen:

Ervaring Jolien Dalenberg“Een jaar geleden was de eerste keer dat Jolien Dalenberg langskwam voor Duque. Nog nooit spijt gehad van de beslissing om haar hulp te vragen. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat het moment dat Jolien ons begon te helpen met Duque alles positief is veranderd. Jolien heeft ons zoveel geleerd en Duque zo erg geholpen met zijn mentale en lichamelijke staat. Duque is van een angstig, onzeker en boos paard veranderd naar zijn ware karakter: een ongelofelijk vriendelijk paard wat ontzettend van aandacht houdt en graag voor je wilt werken.

Een jaar geleden konden we amper met hem werken zonder dat hij ging steigeren, bijten of dreigen. Nu heeft hij rust en concentratie (soms nog wat frustratie maar daar werken we aan) en gaat het lichamelijk ook veel beter. Jolien, ik ben je zo dankbaar voor al je hulp, geduld, rust en enorme betrokkenheid met ons proces. Jij hebt voor ons het verschil gemaakt.” – Renee Oosthoek

Ontwikkel jouw oog en gevoel voor je paard

Het lichaam van je paard kan een hoop informatie geven. Bouw, spieren, voeten… Het zijn allemaal puzzelstukjes die heel belangrijke informatie geven over hoe je paard zijn lichaam gebruikt. Of hij misschien ergens pijn heeft, of een blessure op de loer ligt. Ook hoe een paard zijn lijf gebruikt bij beweging zegt heel veel. Alleen al uit de stap kunt je enorm veel informatie halen. Door jouw oog te ontwikkelen, kun je deze informatie ook gaan herkennen.

Maar niet alleen je oog is belangrijk. Het gaat er om dat het leert waarnemen met je hele lichaam. Blokkeert je paard ergens? Heeft hij linksom of rechtsom meer moeite de bocht om te gaan? Hoe makkelijk kan hij van tempo wisselen? Het zijn allemaal dingen die je vaak beter voelt dan ziet!

DEELNEMEN aan Traject vertrouwen, communicatie en begrip

Het traject Vertrouwen, communicatie en begrip waardoor je een betere communicatie met je paard krijgt bestaat uit zes persoonlijke en individuele sessies. Voor € 420 (incl. BTW en excl. reiskosten) kun je het traject volgen.

Mocht je eerst een losse sessie willen boeken om te kijken of het klikt, dan kan dat. Losse sessies kosten €75, ex. reiskosten.

Wil je een afspraak maken voor traject Vertrouwen, communicatie en begrip met jouw paard? Of heb je er vragen over? Neem gerust even contact met mij op zodat we kunnen nagaan of dit ook voor jouw paard de goede weg is. Je kunt mij mailen via jolien@paardenfeest.com of bellen naar 06-53240214.

wat mensen zeggen

Grondwerk Communicatie“Ik ben supertrots op Breeze. Het is hier heel slecht weer. Regen en hele harde wind. Grondwerk in de bak zou zwemles worden. Dus dan maar op het terrein wandelen. Naar de brug lopen vindt ze altijd heel eng. Niet voorbij de schuur willen, gespannen, van alles schrikken. En vandaag… Met open hand, los touwtje, ik letten op mijn houding. Ongelooflijk, alleen de `1e keer schrok ze van een deur die dicht sloeg en draaide ze om. Alle andere keren zonder problemen naar voren lopen. Niet 1x gestopt. Ze is wel kijkerig maar geeft niet. Ze liep gewoon mee en dan met dit weer. Ben zo trots.” – Patricia

Betere communicatie met je paard veelgestelde vragen

Ik wil graag weten wat we precies gaan doen in het traject. Kun je me meer vertellen? Jazeker kan ik dat! Het makkelijkst is als je je dan even aanmeldt voor mijn gratis Zoom (of telefoon) sessie van 20 minuten >>. Dan vertel ik je er graag alles over, en kunnen we gelijk zien waar jouw grootste behoefte ligt.