Massage paard Utrecht

Massage paard Utrecht Sportmassage

Massage Paard Utrecht en omgeving. Rijd je jouw paard onder het zadel of voor de kar? Of doe je aan vrijheidsdressuur met hem? Dan kan een massage en analyse je meer inzicht geven in de aandachtspunten van je paard. 

Wat zijn de voordelen van sportmassage voor je paard?

Een paard is niet gemaakt om ons te dragen of te trekken. Daarom wil je hem natuurlijk in optimale conditie hebben. Of je nu springt, dressuur rijdt, ment, vrijheidsdressuur of iets anders doet met hem doet. Kleiner en groter ongemak steekt zo al gauw de kop op. Paarden zijn briljant in het verhullen van pijn of ongemak. Door goed te kijken en te voelen, kom je hier in een vroeg stadium achter en ben je dus in staat erger te voorkomen. Nog wat andere voordelen:

 • (Spier)pijn verminderen doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd
 • Mobiliteit vergroten
 • Lichaamsbewustzijn van het paard vergroten
 • Ontspanning van het paard bevorderen (alleen een ontspannen paard kan leren! Anders is hij enkel bezig met overleven: vechten of vluchten)
 • Je word je bewuster van de aandachtspunten van je paard. Zo kun je gerichter trainen
 • Het kan een goede ondersteuning zijn na een behandeling van fysiotherapeut, chiropractor of osteopaat. Zeker als er manipulaties zijn uitgevoerd op de wervelkolom.

Hoe ziet een massage consult er uit?

De eerste keer doen we een uitgebreide intake. Hierbij maak ik een volledige analyse van jouw paard. We beginnen met een uitgebreid vraaggesprek over jouw paard. Ik wil graag weten waar je tegenaan loopt in je training. Daarna beoordeel ik bouw, bespiering en voorkeurshouding (alles op stand). Vervolgens voel ik het paard af op zoek naar opvallende plekken. Denk aan o.a. temperatuur, pijn, links / rechts verschillen.

Daarna wordt de beweging geanalyseerd. In stap en draf op harde bodem rechtuit en in stap, draf en galop op een zachte bodem op de volte. Tot slot kan ik nog enkele tests gebruiken om nog meer informatie te verzamelen. Daarna kan ik je gericht advies geven over training en een massageplan voor je paard opstellen. Mocht het nodig zijn, kan ik je adviseren ook naar een andere hulpverlener te gaan. Bijvoorbeeld fysiotherapeut, dierenarts of zadelmaker.

Vervolg consulten sportmassage voor paarden

Meestal is één keer masseren niet voldoende om het paard goed te helpen. Veel paarden zijn niet gewend om zo aangeraakt te worden en kunnen zich moeilijk ontspannen.  Het helpt enorm om na de intake nog twee keer te masseren. Ik zie de paarden na de tweede keer altijd al zo verbeteren! Bij een vervolg consult kijk ik wat de verschillen zijn ten opzichte van de vorige keer en ga ik masseren. Een vervolgconsult vindt liefst maximaal binnen twee weken na de intake plaats. Vaak zijn 2 vervolgbehandelingen genoeg. Dit gaat altijd in overleg met jou!

Meer weten of een afspraak maken? Bellen kan naar 06-53240214 of mailen naar jolien@paardenfeest.com

Paardenmassage Utrecht en omgeving

Ik bied mijn paardenmassage aan in Utrecht maar ook in een straal van ongeveer 50 km daaromheen.  Het is mogelijk om met meerdere stalgenoten tegelijk af te spreken. Dan kunnen de voorrijkosten worden gedeeld. Belangrijk voor een effectieve massage:

 • Een rustige, veilige plek om het paard te masseren
 • Een droog en schoon paard
 • Goede verlichting, ook op de plekken waar de beweging wordt geanalyseerd
 • Veilige plekken voor de bewegingsanalyse

Massage paard Utrecht prijzen, informatie en contact

Prijzen:

 • Intake Sportmassage:  €60
 • Vervolg consult sportmassage: aanbieding €50
 • Reiskosten: €0,19 per km vanaf postcode 3543 ED

Contactgegevens: