paard laten ontspannen

Paard laten ontspannen workshop

Tijdens mijn werk met paarden, word me steeds duidelijker hoe belangrijk het is dat we het paard laten ontspannen. En hoe onzichtbaar de spanning kan zijn. Ik geloof enorm in de kracht van ontspanning. Het is namelijk ook de kracht van bewustzijn. Pas als een paard zich bewust is van zijn mentale en fysieke toestand, kun je eigenlijk écht met hem aan de slag. Dat vraagt uiteraard ook dat jij als mens je bewust bent van hoe je paard zich voelt! Omdat wij dingen van paarden vragen die niet natuurlijk zijn (zoals in een stal staan of rijden) én omdat we vaak de subtiele signalen van weerstand niet herkennen, hebben veel paarden een bepaalde mate van spanning. In deze workshop gaan we hiermee aan de slag. 

Paard laten ontspannen workshop

Door mijn opleiding Sportmassage voor Paarden ben ik nog meer gegrepen door het paard. Het gedrag heeft mij altijd al geïnteresseerd, kennis van anatomie en het functioneren van bepaalde processen heeft dit meer verdiept. Voor mij is nog duidelijker geworden hoe belangrijk het is dat we goed voor onze paarden zorgen. Zowel fysiek als mentaal. Niet iedereen heeft zin en tijd om een hele opleiding tot sportmasseur te worden. Maar wil misschien wel wat meer weten over hoe je je paard kunt laten ontspannen. Je paard bewuster maken van zijn lijf. Of eens iets anders doen dan rijden, om de band met zijn of haar paard te versterken. Daarom heb ik mijn workshop Ontspannen Paard ontwikkeld.

Wil je meer over weten de workshop Ontspannen Paard of een afspraak maken? Bellen kan naar 06-53204214 en mailen naar jolien@paardenfeest.com

Ontspannen paard Workshop opbouw

De workshop Ontspannen Paard duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. In die tijd zal ik heel kort vertellen over het fysiek van het paard. En dan met name de delen waarop wij gaan werken. Ik zal de voordelen van ontspanning benoemen en ook waaraan je kunt zien dat een paard ontspant. Een ontspannen mens helpt enorm om het paard te laten ontspannen, dus ook hieraan wordt enige aandacht besteedt. Maar vooral zullen we bezig zijn met de paarden. We gaan voelen, een beetje masseren en oefeningen doen. Het leuke van deze workshop is dat het een dialoog wordt tussen jou en je paard. Je paard doet dus actief mee en jij gaat steeds beter leren om de signalen te herkennen.

Let op: deze workshop is echt bedoeld om op een fijne manier bezig te zijn met je paard. De band tussen jullie versterken. Mocht je paard echt problemen hebben op fysiek (of mentaal) gebied, raadpleeg dan altijd een deskundige.

Waarom een paard laten ontspannen?

ontspannen paard workshopAlleen een paard dat ontspannen is kan leren! Daarom is ontspanning wat mij betreft de basis van álles wat je met je paard doet. Of dat nu rijden, wandelen, spelen, vrijheidsdressuur, springen of wat dan ook is. Pas als een paard ontspannen is, is hij in staat om een dialoog met je aan te gaan over wat jij met hem wilt doen, of wilt leren. In alle andere gevallen is hij bezig met overleven. Vechten of vluchten. En als het paard in die toestand is, speel jij geen enkele rol van betekenis. Tenzij je hem kunt helpen ontspannen en veiligheid kunt bieden.

Informatie en prijzen Paard laten ontspannen workshop

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 10
Kosten: €30 p.p.
Reiskosten: €0,19 per km vanaf 3543 ED
Benodigdheden: Een plek waar we droog kunnen zitten voor de theorie en een plek waar we veilig en droog kunnen staan met de paarden.

Contactgegevens: