schriktraining coaching

Schriktraining paard privé les en coaching

Ooit gedacht aan een schriktraining paard als privé les? Regelmatig geef ik workshops schriktraining. Dat zijn ontzettend gezellige middagen met grote groepen van een stal. Lekker samen met je stalgenoten en je (verzorg)paard bezig zijn en ook wat leren. Maar soms zijn er mensen en paarden die tijdens zo’n workshop schriktraining tegen veel dingen aan lopen. Spanning bijvoorbeeld, of miscommunicatie. Of ze willen na zo’n middag toch eigenlijk wel meer verdieping. Speciaal voor die mensen is mijn privé coaching schriktraining paard!

Waarom een schriktraining paard in je eentje?

Schriktraining adem
Je adem en lichaamsbewustzijn is essentieel als je samen wilt werken met een paard!

Omdat mijn paard twee was toen ik hem kreeg, kon ik uiteraard niet rijden. Helemaal wat ik wilde, want zo had ik alle tijd om van álles met hem te doen, behalve rijden. Zo ben ik mijn schriktrainingen met paarden gaan opbouwen. Het geeft je zoveel informatie. Over het karakter van je paard, maar ook over het vertrouwen dat hij in jou heeft, en andersom. Door schriktraining te doen met je paard, bevorder je zijn zelfvertrouwen. Je maakt hem nieuwsgierig naar zijn omgeving. Kan hij ontspannen bij de dingen die hij spannend vindt? Maar schriktraining gaat ook voor een heel groot deel over jou! Interpreteer jij de signalen van je paard goed? Adem je wel optimaal? Hoe is het met jouw spierspanning? Kun jij onnodige spanning los laten? Sta je zelf stevig in je eigen ruimte? Of bepaalt jouw paard alles? Dat zijn allemaal zaken die aan bod komen tijdens de privé coaching schriktraining paard. Allemaal dingen waar tijdens een workshop toch minder tijd voor is.

Wat leer je tijdens de privé lessen schriktraining paard?

We beginnen met jou! Ik leer je je adem te voelen en te volgen. Uiteraard adem je prima, want je leeft, maar er is uit je ademhaling vaak zo ontzettend veel te halen! Het brengt je in contact met je lijf, en haalt je in het nu. En dat is nu net het enige juiste startpunt om met je paard te werken! Als je je bewust bent van je lichaam, kun je ook voelen waar spanning zit die je niet nodig hebt. Hoe relaxter jouw lijf is, hoe meer vertrouwen jouw paard in je kan hebben. Onnodige spanning kan een paard ook gespannen maken!

Body awareness en ontspanning tussen de obstakels

schriktraining paardNaast jouw lichaamsbewustzijn, kunnen we middels zachte massage technieken jouw paard ook bewuster maken van zijn lichaam. De meeste paarden hebben wel ergens een plek in hun lijf waar ze niet graag hun aandacht op vestigen, vanwege spanning of misschien zelfs pijn. Door daar bewust en op een zachte manier aandacht aan te geven, kan het paard daar in ontspannen. Een ontspannen lichaam werkt mee aan een ontspannen geest!

Natuurlijk gaan we ook spelen met verschillende obstakels. Hier gaat het om communicatie, lichaamstaal en samenwerken! Het mooiste is als een paard vol vertrouwen met jou de hindernissen wil nemen! Ik zal elke keer andere hindernissen mee brengen, voor de nodige variatie.

Praktische informatie coaching schriktraining paard

Elke dag is anders, en elk mens en paard ook. Daarom zal geen les hetzelfde zijn. Maar ontspanning, lichaamsbewustzijn, adem en plezier (!) zijn terugkerende thema’s. Om ook echt iets op te kunnen bouwen, adviseer ik een traject van minimaal vier keer. Uiteraard is een kennismakingsles mogelijk. We zullen niet in één keer een heel schriktraining parcours doorlopen, maar telkens twee of drie onderdelen pakken. Soms dezelfde, als blijkt dat je paard moeite heeft met bepaalde obstakels. Tussendoor kun je zelf werken aan de body awareness oefeningen, zodat bij een volgende les dat al normaler is voor je paard.

  • Kosten: €60 per les
  • Duur: 60 minuten
  • Reiskosten: binnen een straal van 20 km geen, daarboven €0,19 per km
  • Contactgegevens: jolien@paardenfeest.com of 06-53240214

Bijpassende Lessen en Coaching