Coaching en les met paard

Coaching en les met paard

Coaching en les met paard om jezelf als trainer verder te ontwikkelen. Ik combineer schriktraining, bodywork, vrijheidsdressuur en grondwerk met elkaar.  Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat jouw paard lekker in zijn vel zit! Paardenwelzijn is iets wat ik super belangrijk vind en waar ik me met hart en ziel voor in zet. Ik geloof dat hoe beter jij je paard snapt, hoe fijner het voor je paard en dus ook voor jou is! En ik vind dat onze paarden dat verdienen. Ze geven ons zoveel, en ze lopen zichzelf daarin ook zo makkelijk voorbij.  

Ontspanning en samenwerken

Ik ben er van overtuigd dat ontspanning een sleutel is die te vaak niet wordt mee genomen. Alleen een ontspannen paard kan leren. Een gespannen paard is namelijk bezig met vluchten of vechten. Het gaat over leven en dood. Jouw training is dan dus totaal onbelangrijk! Spanning is soms moeilijk te herkennen, vandaar dat we veel aandacht besteden aan de ontspanning!

Ik werk altijd in traject vorm, met eventueel een losse les vooraf om kennis te maken. Voorop staat dat jullie gaan samenwerken. Dat houdt in dat een paard ook “nee” mag zeggen. Hiermee bedoel ik niet dat hij lekker mag doen waar hij zelf zin in heeft. Maar wel dat hij een stem heeft in het geheel. We zullen altijd proberen uit te vinden waar de nee vandaan komt. Op basis hiervan, gaan we verder. Zo vergroot je zijn zelfvertrouwen en zal jullie samenwerking ontspannen en harmonieus zijn.

Coaching en les met paard: Body awareness, lenigheid en sterker worden!

Les met paard
Door je paard tijdens het balkjes lopen te laten stoppen en daarna weer verder te laten lopen, train je body awareness van je paard.

In mijn privé trajecten zet ik mijn kennis van de anatomie en biomechanica van het paard in. Dat helpt om te zien wat de sterke en zwakke punten zijn van je paard en hoe je die kunt verbeteren. Het geeft ook inzicht in waarom je paard iets op een bepaald moment niet wil. Is het fysiek, of mentaal waarom hij iets niet wil? Kan hij het lichamelijk niet, of is er iets anders aan de hand zoals bijvoorbeeld spanning of simpelweg onbegrip omdat jij te onduidelijk bent in je lichaamstaal?

Aanbod van coaching en les met paard:

Grondwerk traject paard: Communicatie, verbinding en vertrouwen.  Grondwerk is een ideale manier om je paard sterker, leniger en meer bewust van zijn lijf te maken. Bovendien verbeter je jullie onderlinge communicatie en connectie. Doordat je er niet op zit, kun je je paard onbelast trainen. Bovendien zie je precies wat er in het lijf gebeurt en dus ook of jouw paard zijn lijf goed gebruikt. Lees verder >

Grondwerk lessen gepensioneerd paard: Speciaal voor paarden met pensioen bied ik grondwerk lessen aan, zodat jullie toch samen bezig kunnen zijn, maar dan wel binnen de mogelijkheden!  Lees verder >