Workshop Body Awareness voor Ruiters

Workshop Body Awareness voor Ruiters en Paardenprofessionals

Workshop Body Awareness voor ruiters en paardenprofessionals om meer te leren over jouw lijf en adem. Heb jij last van wedstrijdspanning? Merk je dat je bij nieuwe of moeilijke oefeningen je lijf vast zet? Behandel je wel eens sensibele paarden en wil je daar beter mee om leren gaan? Ben je soms bang op of bij je paard? Of wil je gewoon een betere ruiter worden, of als professional meer resultaat halen uit je behandeling? Makkelijker met je paard omgaan zowel er naast als er op? Je ademhaling en de manier waarop je jouw lichaam gebruikt, kunnen je hierbij helpen. In de workshop Body Awareness voor ruiters en paardenprofessionals, gaan we hier een dag mee aan de slag. 

Verbeter je resultaten met body awareness en adem!

Paarden communiceren vooral via hun lijf en adem. Wij mensen communiceren vooral via gesproken taal. Het eerste vindt plaats in de rechterhersenhelft, het tweede in de linkerhersenhelft. Als je dus de neiging hebt om veel in je hoofd te zitten als mens, mis je de communicatie via de rechterhersenhelft. En dus de aansluiting met je paard. Onbedoelde spierspanning heeft een averechts effect op de samenwerking met een paard. Je adem is de verbinding tussen je lichaam en je hoofd, en het is de verbinding tussen jou en de buitenwereld. Als je jouw adem en lichaam bewust weet in te zetten, zul je daar veel voordeel aan hebben. Denk aan:

  • Subtieler met paarden kunnen communiceren, zowel op als naast het paard
  • Makkelijkere overgangen rijden
  • Moeilijke oefeningen beter voor elkaar krijgen
  • Onrustige paarden sneller ontspannen krijgen
  • Beter om kunnen gaan met wedstrijdspanning
  • Stiller kunnen rijden
  • Je paard minder hinderen
  • Spanning bij jezelf en je paard eerder herkennen
  • Een gespannen paard sneller tot rust kunnen brengen
  • De kleinste signalen van paarden gaan herkennen, waardoor je behandeling of rijden effectiever zal worden

Opbouw workshop Body Awareness voor ruiters en paardenprofessionals

Body-Awareness-voor-ruitersTijdens de workshop Body Awareness voor ruiters en paardenprofessionals ga je eerst voelen waar jij staat qua adem en lichaamsbewustzijn. Dit is een proces waarin je nooit bent uitgeleerd, het maakt dus niet uit of je hier al veel hebt gedaan, of net begint. De oefeningen zijn gericht om je in contact te brengen met jouw lijf en jouw ademhaling.
We gaan op zoek naar spanning in de vorm van bijvoorbeeld stretches, waarbij de adem het middel naar de ontspanning of correcte aanspanning gaat zijn. In de tweede helft gaan we met elkaar oefenen. De focus ligt op de informatie die ons lichaam geeft. Voelen we spanning? Wanneer? Waar? Zo leer je in een dag de subtiele signalen van je lichaam beter voelen en herkennen. De adem wordt in al die situaties om terug te keren naar de juiste aanspanning.

Praktische informatie workshop Body Awareness voor ruiters

Monique-en-JolienIk geef de workshop samen met Monique van der Hoeven. Monique is adem en stemcoach met een eigen praktijk in Utrecht. Door haar achtergrond als zangeres en haar kennis over de adem, is ze een geweldige aanvulling op deze dag. Wil je meer lezen over Monique? Via deze link kom je op haar website > 

Datum: momenteel geen datum bekend
Tijd: 10.00 – 16.00
Locatie: Centrum de Linde
Adres: Jachtlaan 15 in Bilthoven
Opgeven via: jolien@paardenfeest.com

Kosten*:
Vroegboekkorting: €99 p.p.  
Gewone prijs: €120 p.p.

*prijzen zijn inclusief BTW

Heb je vragen ? Mail of bel me gerust! 06-53240214