Workshop Vrijheidsdressuur op locatie

Workshop Vrijheidsdressuur op locatie

Workshop Vrijheidsdressuur. Vrijheidsdressuur is het op commando zetten van natuurlijk gedrag van een paard. Alle paarden flemen wel eens, of gapen. In spel zie je een paard misschien steigeren of slaan met het voorbeen. Bij vrijheidsdressuur ga je die bewegingen proberen uit te lokken en ze op een commando zetten. Het doel van de workshop is dat jij en je paard plezier hebben!

Plezier en communicatie bij de Workshop Vrijheidsdressuur

Vrijheidsdressuur is dus het uitvoeren van natuurlijk gedrag van het paard op commando. Maar het is meer dan dat! Het is een ontzettend leuke manier om eens anders met je paard bezig te zijn. Bovendien, geeft het je ook nog heel veel informatie over de fysieke en mentale toestand van je paard. Je leert je paard op een andere manier kennen, en dat kan je weer helpen bij het rijden! De communicatie met je paard heel belangrijk om succesvol te zijn. Succesvol betekent voor mij dat zowel jij als je paard plezier beleven aan de workshop vrijheidsdressuur! Welke inzichten kan een workshop je geven?

 • Wat vindt mijn paard leuk om te doen?
 • Hoe leert mijn paard?
 • Wat kan ik doen om mijn paard enthousiast te krijgen?
 • Heeft mijn paard misschien ergens spierpijn of ander fysiek ongemak?
 • Hoe kan ik nog beter met mijn paard communiceren?
 • Heeft mijn paard respect voor mijn ruimte? En ik voor de ruimte van mijn paard?
 • Hoe goed neem ik mijn eigen ruimte in?
 • Ben ik zelf duidelijk in mijn communicatie?

Allemaal dingen die de band tussen jou en je paard kunnen versterken. Bovendien is Vrijheidsdressuur een uitstekende manier om je paard sterker en leniger te maken en meer lichaamsbesef en coördinatie te trainen.

Vrijheidsdressuur Workshop

Hoe ziet een Workshop Vrijheidsdressuur er uit?

We werken in kleine groepjes van 3 tot maximaal 4 paarden. Zo krijgt elke combinatie voldoende aandacht, maar is er ook genoeg tijd om even “niets” te doen met je paard. Je ziet het niet altijd, maar een uur lang geconcentreerd met Vrijheidsdressuur bezig zijn, is soms heel veel voor een paard. Je gaat voelen of jouw paard neigt in je ruimte te komen of niet. Daarna ga ik jullie leren hoe je gedrag kunt uitlokken en op commando kunt zetten. Er is heel veel ruimte voor de individuele wensen. Wel kijk ik altijd of het fysiek (en mentaal) haalbaar is voor het paard op dat moment. Mogelijk check ik je paard op gevoeligheid om daarover wat meer te weten. Na afloop van de workshopkun je zelf aan de slag om lekker verder te spelen met je paard.

Kosten en afspraak maken?

Ben je enthousiast geworden? Of wil je meer weten? Neem gerust contact op via jolien@paardenfeest.com of 06-53240214.

 • Minimaal aantal deelnemers: 6
 • Kosten: €35 (incl. BTW) per persoon
 • Duur: ongeveer drie kwartier tot een uur per groep
 • Gebied: Tot zo’n 60 km rondom Utrecht worden er voor de workshop Vrijheidsdressuur geen reiskosten gerekend. Plaatsen als Amersfoort, Harmelen, Woerden, Soest, Maarn, Hilversum, Naarden, Oudewater, IJsselstein, Nieuwegein vallen allemaal in dit gebied. Is jouw manege of stal wat verder van Utrecht verwijderd, geen probleem. We maken dan een afspraak over de reiskosten.
 • Reiskosten: € 0,19 per kilometer

Bijpassende Workshops en Informatie